DIY ανακαίνιση μικρής κουζίνας –

DIY ανακαίνιση μικρής κουζίνας –

September 29, 2022 0 Von admin

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που αποκαλύπτω την αναμόρφωση της μικρής κουζίνας μου! Τους τελευταίους πέντε μήνες εργάζομαι στην κουζίνα στο lakehouse που αγόρασα. Αυτό το έργο ήταν ένα τόσο τεράστιο εγχείρημα και είμαι τόσο περήφανος που το έκανα σχεδόν εξ ολοκλήρου ο ίδιος!

Κατεδάφιση

Πούλησα όλες τις συσκευές που υπήρχαν στην κουζίνα και καθάρισα τα ντουλάπια. Κατέβασα τα ντουλάπια πολύ προσεκτικά γιατί ήθελα να προσπαθήσω να τα μετατρέψω σε πάγκο πρωινού. Αφαίρεσα επίσης τέσσερις στρώσεις δαπέδου. Έπρεπε να είναι αρκετά χαμηλά, ώστε το laminate που τοποθέτησα να μην παρεμβαίνει στα κατώφλια της πόρτας. Αφαίρεσα επίσης τον νεροχύτη και τους πάγκους μιας και επρόκειτο να αναδιαμορφώσω ολόκληρη την κουζίνα.

Υπήρχε μια πόρτα που βγήκε από το πλάι της κουζίνας που αποφάσισα να αφαιρέσω. Κατάφερα να το αφαιρέσω με επιτυχία και να βάλω έναν τοίχο για να αυξήσω το μέγεθος της κουζίνας. Αφαιρώντας αυτήν την πόρτα, απέκτησα πολύ περισσότερο χώρο στον τοίχο για τα ντουλάπια και το ψυγείο.

Αφαίρεσα και τα ταβάνια του ποπ κορν ξύνοντας την υφή. Στη συνέχεια, έβαλα πάνω του ένα υλικό υφής από σύγχρονους δασκάλους. Του έδωσε αυτή την εμφάνιση με χειροποίητο γύψο που μου άρεσε!

Πρωινό Nook Makeover

Το πρώτο έργο στο οποίο υποβλήθηκα ήταν να μετατρέψω αυτά τα πάνω ντουλάπια σε πάγκο συμποσίου. Τα φινίρισα εντελώς και τα τροποποίησα ώστε να ταιριάζουν σε σχήμα L. Νομίζω ότι αυτός ο κύκλος αναβάθμισης προσφέρει κρυφό χώρο αποθήκευσης και γοητευτικά καθίσματα που λειτουργούν καλά στη γωνία αυτού του δωματίου.

Φινίρισμα βαμμένων ντουλαπιών κουζίνας

Στη συνέχεια, έβαψα τους τοίχους και συνέχισα το ξαναβάψιμο και το φινίρισμα του ντουλαπιού. Αυτό πήρε λίγο χρόνο γιατί έπρεπε να αφαιρέσω όλο το παλιό χρώμα, να αφαιρέσω τη λεπτομέρεια και να τρίψω τις μπροστινές όψεις σε γυμνό ξύλο. Τακτοποίησα ξανά τα ντουλάπια που είχα και πρόσθεσα ένα προκατασκευασμένο ντουλάπι 36 ιντσών τροποποιημένο για να μοιάζει με τα υπόλοιπα. Έφτιαξα επίσης μια προσαρμοσμένη σχάρα για τηγάνι όπου μου έμεινε αυτός ο περίεργος χώρος. Το υλικό ονομάζεται Πουλόβερ Facet από την Belwith Keeler και έκανε την εμφάνιση αυτής της κουζίνας!

Τοποθέτηση αδιάβροχων δαπέδων laminate

Αφού μπήκαν τα ντουλάπια, μπόρεσα να βάλω δάπεδο. ο αδιάβροχο laminate δάπεδο επιλέξαμε ήταν το Mohawk RevWood Select στο χρώμα Fawn Chestnut. Αυτό το προϊόν ήταν εύκολο στην εγκατάσταση του DIY λόγω του στυλ του „κλικ-μαζί“. Σε αυτό το σημείο η κουζίνα είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται, αλλά είχα ακόμα πολλές ιδέες στο μανίκι μου!

Πλωτά ράφια DIY

Στη συνέχεια, έφτιαξα ένα πλωτό ράφι που είχε κρυφά στηρίγματα πίσω από τη γυψοσανίδα. Έκοψα τη γυψοσανίδα και έβαλα τα στηρίγματα εναλλάξ πάνω στα καρφιά. Στη συνέχεια, το μπάλωσα και μετά έφτιαξα τα ράφια από ένα φύλλο κόντρα πλακέ ντουλαπιού τριών τετάρτων ιντσών.

Πάγκοι

Για τους πάγκους σε αυτή τη μικρή κουζίνα, δούλεψα diyconcrete.com για την κατασκευή πάγκων από σκυρόδεμα. Δημιουργείτε φόρμες από ράγες αφρού προσαρτημένες σε φύλλα μελαμίνης, ρίχνετε το ειδικό σκυρόδεμα στις φόρμες και μετά τις αναποδογυρίζετε ακριβώς σαν πέτρα πάνω στα ντουλάπια. Τα σκέπασα με ένα Επικάλυψη από σκυρόδεμα MicroTek που έδινε σε ολόκληρο το backsplash και τον πάγκο την όψη του σκυροδέματος. Το χρώμα και η ανάγλυφη εμφάνιση δίνουν τόση κίνηση στην κουζίνα.

Hutch Upcycle

Αφού ολοκλήρωσα τους τσιμεντένιους πάγκους, έβαλα την καλύβα στη θέση της. Αυτή η καλύβα ήταν αρχικά το ράφι του σαλονιού που έμεινε στο σπίτι. Το έκοψα για να χωρέσει στην κουζίνα και έκοψα μια τρύπα για να χωρέσει μια πρίζα. Πρόσθεσα τελειώματα για να φαίνεται πιο φυσικό στη γωνία και έγινε όμορφο!

Εγκατάσταση ανακαίνισης κουζίνας

Μόλις το κτήριο μου τελείωσε, συνέχισα με την εγκατάσταση όλων των αντικειμένων για να γίνει αυτή μια λειτουργική κουζίνα. Εγκατέστησα ένα νεροχύτη και βρύση με νεροχύτη τύπου drop-in για καλύτερη προστασία των πάγκων από σκυρόδεμα. Εγκατέστησα επίσης το κουκούλα αυτονομίας με λίγη βοήθεια από τον ηλεκτρολόγο μου. Στη συνέχεια, τοποθέτησα φώτα πάνω από τα πλωτά ράφια για να δώσω στην κουζίνα μια αίσθηση γκαλερί. Το τελευταίο έργο DIY που είχα ήταν να φτιάξω το παλιό μου ψυγείο. Διόρθωσα τα βαθουλώματα και γέμισα τρύπες όπου ήταν οι παλιές λαβές JB Weld Steelstik. Αφαίρεσα το λογότυπο και τις λαβές στο ψυγείο για να φαίνεται πιο καινούργιο. Έτριψα όλο το ψυγείο και το έβαψα με αυτό το χρώμα με σμάλτο ουρεθάνης από την Behr που προορίζεται στην πραγματικότητα για μέταλλο.

Cosmo Appliances Μας έστειλε επίσης μια όμορφη σειρά διπλού καυσίμου που λειτουργεί καταπληκτικά. Διαθέτει ηλεκτρικό φούρνο και ισχυρή εστία αερίου που κάνει το μαγείρεμα διασκεδαστικό και εύκολο. Η Cosmo υποστήριξε επίσης έναν εξαιρετικά λειτουργικό μικρό φούρνο τοστιέρα που ταιριάζει τέλεια στην αυλή. Μπορεί να κάνει όλα τα πράγματα – convection, ψητό, πίτσα, ψήσιμο, ακόμα και τηγάνισμα στον αέρα και αφυδάτωση!

σχεδιασμός καλύβας κουζίνας

Λατρεύω το πώς έγινε αυτό το DIY ανακαίνιση μικρής κουζίνας! Αυτή η διαδικασία πήρε μήνες για να ολοκληρωθεί, αλλά άξιζε τον κόπο! Ελπίζω να παρακολουθήσετε το βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα όλη τη δουλειά που έγινε σε αυτόν τον χώρο και πώς έμοιαζε πριν. Τι πιστεύετε για το τελικό αποτέλεσμα;

Υπογραφή καλώς ήρθατε στο δάσος

Facebookκελάδημαpinterestlinkedin