Φινίρισμα των Βαμμένων Ντουλάπι Κουζίνας μου –

Φινίρισμα των Βαμμένων Ντουλάπι Κουζίνας μου –

September 29, 2022 0 Von admin

Το επόμενο βήμα της αναμόρφωσης της κουζίνας μου στο lake house είναι το φινίρισμα των ντουλαπιών της κουζίνας. Η παλιά βαφή ήταν τόσο γεμάτη ατέλειες και έντονες σταγόνες! Αν ήθελα να επαναχρησιμοποιήσω τα ίδια ντουλάπια, έπρεπε να αφαιρέσω εντελώς το χρώμα για να αποκτήσω ένα λείο φινίρισμα. Ξεκίνησα αφαιρώντας όλα τα πάνω μου και προσπάθησα να τα αποθηκεύσω και να τα επαναχρησιμοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Όπως είδατε στην προηγούμενη ανάρτησή μου, χρησιμοποίησα τα πάνω ντουλάπια για έναν πάγκο πρωινού που έγινε υπέροχο.
Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών ή περιεχόμενο χορηγίας. Για πλήρεις αποκαλύψεις και πρακτικές, επισκεφτείτε τη σελίδα πολιτικής μου.

πρωινό γωνιακό πάγκο diy συμπόσιο

Αφαίρεση της παλιάς εργασίας βαφής

Επειδή αντικαθιστώ τους πάγκους, αφαίρεσα τους παλιούς και αυτό μου επέτρεψε να αφαιρέσω τα ντουλάπια από τον τοίχο. Η διαδικασία λείανσης για την αφαίρεση του παλιού χρώματος ήταν μεγάλη και κουραστική! Φρόντισα να αφαιρέσω όλο το υλικό, τα μάνδαλα, τα πόμολα και την επένδυση από κάθε πόρτα. Για να αφαιρέσω το χρώμα από τα κουτιά, χρησιμοποίησα α ταινιοτριβείο, καθώς είναι ίσως η πιο γρήγορη μέθοδος για να αφαιρέσετε την εργασία βαφής. Στις προσόψεις των συρταριών, αποφάσισα να τις απογυμνώσω γιατί το τριβείο με ιμάντα θα ήταν σκληρό στις αρθρώσεις του ξύλου. Τους πρόσθεσα ένα stripper 15 λεπτών και το έβαλα πλαστική μεμβράνη για να διατηρηθεί το προϊόν υγρό περισσότερο, ώστε να λειτουργεί καλύτερα. Χρησιμοποίησα το τυχαίο τροχιακό τριβείο στις προσόψεις των συρταριών αφού τις απογύμνωσα. Έπειτα επισκεύασα και ατέλειες και γέμισα τυχόν τρύπες στις προσόψεις των συρταριών με στόκο ξύλου.

Με τη νέα μου διάταξη κουζίνας, έπρεπε να αγοράσω ένα ντουλάπι για να το βάλω ανάμεσα στη σόμπα και στο ψυγείο. Οι προσόψεις των θυρών του ήταν διαφορετικές από τις άλλες. Για να το διορθώσω, τις αφαίρεσα και πρόσθεσα τις πόρτες ντουλαπιών που είχαν απομείνει από το επάνω μέρος για να έχουν οι πόρτες την ίδια εμφάνιση με τα παλιά ντουλάπια. Δεδομένου ότι αυτό το ντουλάπι θα ήταν εκτεθειμένο και στις δύο πλευρές, έβαλα ινοσανίδες και στις δύο πλευρές για να έχω μια ομαλή εμφάνιση. χρησιμοποίησα α λεπτό πριόνι για να κόψω τις σωστές διαστάσεις και χρησιμοποίησα το καρφωτικό μου για να το στερεώσω στο ντουλάπι.

Ζωγραφική του ντουλαπιού

Τρίψα κάθε επιφάνεια, μετά πρόσθεσα αστάρι, ξαναέτριψα τα πάντα και μετά έβαψα. Το χρώμα που χρησιμοποίησα για όλα τα ντουλάπια μου ήταν Olive, της Behr Paint. Ήμουν πραγματικά νευρικός που έκανα αυτό το μη ουδέτερο χρώμα βαφής, αλλά κατέληξα να λατρέψω το πώς βγήκε το χρώμα. Σίγουρα προτιμώ να χρησιμοποιώ ρολό για να βάψω αντί για σπρέι, αλλά είναι μια κουραστική δουλειά. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σταγόνες. Το χρώμα που επέλεξα ήταν σμάλτο οπότε είναι πολύ ανθεκτικό και τέλειο για ντουλάπι. Αυτό μου επέτρεψε να μην χρειαστεί να προσθέσω πολυστρωματική στρώση και διευκόλυνε το φινίρισμα των ντουλαπιών της κουζίνας μου.

Βάζοντας το ξανά μαζί

Μετά από περίπου δύο μέρες, όταν το χρώμα είχε στεγνώσει τελείως, άνοιξα μερικές τρύπες για να προσθέσω το υλικό μου. χρησιμοποίησα το Πουλόβερ Facet από τον Belwith Keeler. Για να τα εγκαταστήσω, χρησιμοποίησα μια σέγα υλικού για να κεντρίσω τις τρύπες και να τις έχω σε τέλεια απόσταση. Ενθουσιάστηκα με το πώς μεταμορφώθηκε το stock cabine! Τα συρτάρια και οι πόρτες έμοιαζαν με τα άλλα ντουλάπια του δωματίου. Κατά την επανασυναρμολόγηση των ντουλαπιών, το καθένα τρυπήθηκε πίσω στα καρφιά. Βρήκα κάθε καρφιά χρησιμοποιώντας το ανιχνευτής μαγνητικού καρφιού. Μετά από αυτό, για να βεβαιωθώ ότι όλα ήταν ασφαλή, βίδωσα τα ντουλάπια μεταξύ τους.

Με την επαναχρησιμοποίηση των ντουλαπιών μου, η σειρά των ντουλαπιών μου είχε αυτόν τον άβολο χώρο στο τέλος, οπότε έπρεπε να καταλήξω σε κάτι δημιουργικό. Δημιούργησα ένα σχήμα L με ξύλο και το βίδωσα στον τοίχο και φρόντισα να είναι επίπεδο για να προστεθεί ο πάγκος από πάνω. Αρχικά, επρόκειτο να κάνω αυτόν τον διαστημικό κάδο απορριμμάτων να τραβήξει έξω, ωστόσο ο χώρος ήταν τόσο μικρός που δεν μπορούσα να βρω έναν κάδο απορριμμάτων αρκετά αδύνατος.

Αντ‘ αυτού, αποφάσισα να προσθέσω μικρές αυλακώσεις στο ξύλο που ονομάζονται dados με το επιτραπέζιο πριόνι, ώστε να μπορώ αργότερα να προσθέσω σχισμές ξύλου σε αυτές για να τις χωρίσω. Πρόσθεσα ξυλόκολλα σε καθένα από τα νταντάκια και πρόσθεσα κόντρα πλακέ που έκοψα στο μέγεθος για να τα προσθέσω. Αυτό έγινε ένα τέλειο συρτάρι για την αποθήκευση σανίδων κοπής, ταψιών ψησίματος και άλλων υλικών. Υπήρχε ένα μικρό κενό ανάμεσα σε αυτό το νέο πτυσσόμενο συρτάρι και το ντουλάπι ακριβώς δίπλα του. Για να το διορθώσω, πρόσθεσα μια λεπτή λωρίδα ξύλου για να κρύψω το κενό.

Το τελικό προϊόν του φινιρίσματος των ντουλαπιών της κουζίνας μου

Το τελευταίο μέρος του φινιρίσματος των ντουλαπιών της κουζίνας μου ήταν να προσθέσω τη βάση για τα πόδια κάτω από όλα τα ντουλάπια. Είμαι τόσο χαρούμενος με το πώς έγινε αυτό. Η βαφή είναι όμορφη και το νέο μπρονζέ υλικό σαμπάνιας στα ντουλάπια κάνει αυτή την κουζίνα να φαίνεται μοντέρνα. Αυτό το έργο μου πήρε 3 εβδομάδες και ήταν πολλή δουλειά, αλλά άξιζε τον κόπο! Πώς σας φαίνεται το νέο χρώμα του ντουλαπιού;

Υπογραφή καλώς ήρθατε στο δάσος

Facebookκελάδημαpinterestlinkedin