Τοποθέτηση αδιάβροχου δαπέδου laminate –

Τοποθέτηση αδιάβροχου δαπέδου laminate –

September 29, 2022 0 Von admin

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που μοιράζομαι πώς έφτιαξα νέο δάπεδο στην ανακαίνιση της κουζίνας μου! Το δάπεδο που επέλεξα ήταν τόσο όμορφο Mohawk RevWood Επιλέγω δάπεδο από την Znet Flooring. Είναι ένα laminate “πλωτό” δάπεδο και υπόστρωμα που υπόσχεται να είναι αδιάβροχο! Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας την εγκατάσταση του laminate δάπεδο. Τις ημέρες που προηγούνται της τοποθέτησής σας, φέρτε το δάπεδό σας στο εσωτερικό για να εγκλιματιστεί στη θερμοκρασία και την υγρασία του σπιτιού τουλάχιστον 48 ώρες πριν θέλετε να ξεκινήσετε.

Ξεκινώντας

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να σκίσω το παλιό δάπεδο. Τότε ήμουν έτοιμος να προετοιμάσω το υποδάπεδό μου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γεμίσετε τυχόν αυλάκια με ένα προϊόν επικάλυψης δαπέδων. Απλώς το έκανα αυτό για να είναι όλα επίπεδα και σταθερά και αφαίρεσα τυχόν περιττούς συνδετήρες στο πάτωμα. Τρίψτε το δάπεδο με ένα τυχαίο τροχιακό τριβείο και τελειώστε το με καλή σκούπα για να καθαρίσετε τα πάντα. Από εκεί, ήμουν έτοιμος να τοποθετήσω το υπόστρωμά μου.

Επέλεξα να χρησιμοποιήσω ένα πραγματικό ηχητικό υπόστρωμα που είχε προστασία τόσο από τον ήχο όσο και από την υγρασία με ένα πλαστικό στρώμα στο κάτω μέρος. Αυτό το υπόστρωμα έχει μια κολλώδη κολλητική λωρίδα στη μία πλευρά που συνδέει τα κομμάτια μεταξύ τους χωρίς τη χρήση ταινίας! Μόλις τελείωσε το υπόστρωμα, ήμουν έτοιμος να στρώσω σανίδες.

Σχεδιάζοντας το

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όταν τοποθετείτε το νέο σας αδιάβροχο laminate δάπεδο, ότι ταιριάζει κάτω από την επένδυση και δεν είναι υψηλότερο από οποιοδήποτε κατώφλι πόρτας. Η πόρτα δυστυχώς ήταν πολύ χαμηλά στο έδαφος για να ανοίξει σωστά, έτσι χρησιμοποίησα το ταλαντευόμενο πολυεργαλείο μου για να κόψω το κάτω μέρος της πόρτας. Η τοποθέτηση της πρώτης σανίδας περιλαμβάνει πολλά μαθηματικά και έτσι αποφάσισα να σχεδιάσω τη διάταξη. Έπρεπε να σχεδιάσω ανάλογα, ώστε κανένα από τα άκρα μου να μην καταλήξει με λιγότερο από δύο ίντσες δαπέδου. Πάρτε το πλάτος των σανίδων, στην περίπτωσή μου που ήταν επτάμισι ίντσες, και διαιρέστε το με τις διαστάσεις του δωματίου.

Αφού το κατάλαβα, άρχισα να κόβω μια από τις σανίδες για να γυρίσω την πόρτα. Αποφάσισα να φτιάξω αυτή τη σανίδα πρώτα γιατί θα ήταν η πιο δύσκολη για μέτρηση και εγκατάσταση. Κάθε φορά που τοποθετείτε δάπεδο, χρειάζεστε ένα κενό 3/8″ έως 1/2″ γύρω από όλες τις άκρες. Οι μπλε αποστάτες σε όλους τους τοίχους επιτρέπουν στο laminate δάπεδο να διαστέλλεται και να συστέλλεται με τις αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. ο τρία κύρια εργαλεία εγκατάστασης Χρειαζόμουν ένα μπλοκ κρούσης, ένα σφυρί και μετά μια μαύρη μπάρα για την τοποθέτηση δαπέδων.

Μόλις στρώσω την πρώτη σανίδα από αδιάβροχο laminate δάπεδο, μπορώ να σχεδιάσω το σχέδιο. Οι σανίδες μου είχαν πλάτος 7,5 ίντσες και μήκος 54 ίντσες. Ήθελα να κλιμακώσω τις ραφές και έτσι αποφάσισα να τρεκλίζω σε κάθε 11 ίντσες. Το έκανα για να καταλάβω ότι καμία από τις ραφές μου δεν ήταν σε απόσταση 10 ιντσών η μία από την άλλη. Στη συνέχεια φρόντισα το εντυπωσιακό μου μοτίβο να λειτουργήσει για να κάνει το πάτωμα να φαίνεται φυσικό και λιγότερο προβλέψιμο.

Τοποθετώντας τις σανίδες

Αποφάσισα από εδώ να κόψω τις σανίδες μου για τη γραμμή ακριβώς δίπλα στα ντουλάπια. Έπρεπε να συνδέσω πρώτα τη κοντή ραφή γιατί ήταν αδύνατο να ακουμπήσω τη σανίδα κάτω από τα ντουλάπια. Μόλις σφίξω τη ραφή, την σύρω στη θέση της κάτω από τα ντουλάπια και χρησιμοποίησα το μαύρη μπάρα για να χτυπήσετε τη μακριά ραφή στη θέση της. Η χρήση αποστατών σε όλες τις άκρες διευκολύνει την τοποθέτηση των σανίδων σας όταν έχετε κάτι να χτυπήσετε.

Μετά την τοποθέτηση της πρώτης σειράς, είχα στρώσει τις μετρήσεις μου και το σχέδιο μου, οι υπόλοιπες σανίδες ήταν αρκετά εύκολες. Μερικές συμβουλές που βρήκα ήταν να χρησιμοποιείτε πάντα ένα μπλοκ αγγίγματος για κάθε σανίδα. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι σανίδες παραμένουν ασφαλείς και ραφές σφιχτές. Όταν μετράτε το τέλος μιας σειράς, μερικές φορές είναι πιο εύκολο να γυρίσετε την σανίδα σας προς τα πίσω και να την σημειώσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να το κόψετε στη σέγα ή στο φαλτσοπρίονο σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μεζούρα.

Συμβουλές τοποθέτησης δαπέδων laminate

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μην περνάτε το δάπεδο κάτω από το ντουλάπι για μερικούς λόγους. Πρώτον, το ύψος του δαπέδου σας θα χαλάσει το τυπικό ύψος των πάγκων σας. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι το δάπεδο μετατοπίζεται ελαφρά και μπορεί να προκαλέσει λυγισμό λόγω των βαριών ντουλαπιών. Μια άλλη συμβουλή κατά τη χρήση των αποστατών είναι να τα κάνετε σάντουιτς και να βάλετε το μεγαλύτερο tip-in ακολουθούμενο από το πιο λεπτό άκρο. Αυτή η μέθοδος επέτρεπε ακόμα το σωστό μέγεθος διάκενου και ήταν ευκολότερο να αφαιρέσω τους αποστάτες όταν τελείωσα την τοποθέτηση του δαπέδου.

Για να διασφαλίσω ότι το δάπεδο είναι αδιάβροχο, έπρεπε να σφραγίσω τις άκρες κάτω από το σημείο όπου θα πάνε οι σανίδες μου. Αφαιρέστε όλους τους αποστάτες και τοποθετήστε τη ράβδο στήριξης αφρού. Απλώς σπρώξτε το μέχρι τέρμα στις ρωγμές, ώστε να μην παρεμβαίνει σε καμία βάση. Δεδομένου ότι η ράβδος στήριξης είναι αφρός, θα επιτρέψει στο αδιάβροχο laminate δάπεδο να διαστέλλεται και να συστέλλεται όπως χρειάζεται. Από εκεί, πρόσθεσα 100% σιλικόνη κατά μήκος των κάτω και επάνω άκρων της ράβδου στήριξης. Έκανα αυτή τη διαδικασία σε όλο το δωμάτιο. Για να τελειώσω, αντικατέστησα όλες τις σανίδες βάσης και τοποθέτησα τις κλωτσιές στα δάχτυλα κάτω από τα ντουλάπια.

Μου αρέσει πολύ η εμφάνιση αυτού του δαπέδου. Λατρεύω τη φαρδιά σανίδα εμφάνιση που είναι ταλαιπωρημένη. Ήταν επίσης ένα τέτοιο πρόσθετο πλεονέκτημα ότι αυτό είναι αδιάβροχο laminate δάπεδο. Αν σας αρέσει η εμφάνιση αυτών των δαπέδων όσο κι εγώ, μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα πατώματα znetflooring.com!

Αδιάβροχη τοποθέτηση δαπέδων laminate
Υπογραφή καλώς ήρθατε στο δάσος

Facebookκελάδημαpinterestlinkedin