Συνεργασία CR Pharma και TSB για τη θεραπεία αντισωμάτων Covid-19 στην Κίνα

Συνεργασία CR Pharma και TSB για τη θεραπεία αντισωμάτων Covid-19 στην Κίνα

Oktober 1, 2022 0 Von admin

Η TSB Therapeutics συνεργάστηκε με την CR Pharma (China Resources Pharmaceutical Commercial Group) για την εμπορευματοποίηση του συνδυασμού amubarvimab και romlusevimab, ο οποίος χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του Covid-19 στην Κίνα. Η TSB είναι μια κοινοπραξία στην οποία η Brii Bio (Brii Biosciences Limited) είναι ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης. Η Brii Bio είναι μια πολυεθνική εταιρεία που εργάζεται για την ανάπτυξη πρωτοποριακών θεραπειών για ασθένειες που έχουν σημαντικές ιατρικές ανάγκες που δεν ικανοποιούνται.

Σύμφωνα με τη συνεργασία, η αποθήκευση, η διανομή καναλιών και η πρόσβαση στο νοσοκομείο των εξουδετερωτικών mAb της εταιρείας θα βελτιωθούν. Η θεραπεία συνδυασμού φαρμάκων αναπτύχθηκε από την Brii Bio σε συνεργασία με τους 3rd Λαϊκό Νοσοκομείο Shenzhen και Πανεπιστήμιο Tsinghua.

Η TSB Therapeutics ιδρύθηκε από τον Brii Bio, το Πανεπιστήμιο Tsinghua και 3rd People’s Hospital of Shenzhen τον Μάιο του 2020. Είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη του συνδυασμού amubarvimab και romlusevimab και έχει αποκλειστικά τα δικαιώματα ανάπτυξης και εμπορίας του συνδυασμού στην ευρύτερη Κίνα.

Η China Resources Pharmaceutical Commercial Group Co., Ltd., ή CR Pharma, είναι μια εταιρεία διανομής φαρμακευτικών προϊόντων με έδρα το Χονγκ Κονγκ που ασχολείται με την παράδοση, τη διανομή και την εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων. Διαθέτει επίσης τα προσόντα που της επιτρέπουν να εισάγει και να εξάγει ιατρικό υλικό. Η μητρική εταιρεία της CR Pharma είναι η China Resources Pharmaceutical Group. Η εταιρεία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στην Κίνα, που απλώνεται σε 31 επαρχίες και δήμους. Κατατάσσεται στις 3 πρώτες θέσεις στην Κίνα για επιχειρηματική κλίμακα.

Το Romlusevimab και το Amubarvimab είναι μονοκλωνικά εξουδετερωτικά αντισώματα SARS-CoV-2 που λαμβάνονται από ασθενείς με COVID-19 που έχουν αναρρώσει. Αυτά αναπτύχθηκαν από μια συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Tsinghua, 3rd Λαϊκό Νοσοκομείο Shenzhen και Brii Bio. Έχουν σχεδιαστεί για να επιμηκύνουν τους χρόνους ημιζωής στο πλάσμα και να μειώνουν τον κίνδυνο εξάρτησης από την ενίσχυση των αντισωμάτων.

Ένας από τους κύριους λόγους συνεργασίας είναι η διασφάλιση σύντομων και συνεπών χρόνων παράδοσης σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η πανδημία στην περιοχή. Ωστόσο, η TSB δεν πρόκειται να περιοριστεί σε μία εταιρική σχέση και θα διερευνήσει περισσότερες ευκαιρίες για να σχηματίσει συμμαχίες σε μια προσπάθεια να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την εμβέλεια του συνδυασμού στην Κίνα.

Ο Rogers Luo, Πρόεδρος της Brii Bio Greater China και GM, δήλωσε: «Αυτή η ισχυρή και στρατηγική συνεργασία και το μοναδικό μοντέλο λειτουργίας επιτρέπει στο Brii Bio να επεκτείνει γρήγορα την πρόσβαση στον συνδυασμό amubarvimab/romlusevimab για να βοηθήσει περισσότερους ασθενείς Covid-19 στην Κίνα και ανυπομονούμε να διερευνώντας σε βάθος τις συνεργατικές προσπάθειες με την China Resources Pharmaceutical Group προς όφελος μακροπρόθεσμα των ασθενών και της κοινότητας υγειονομικής περίθαλψης».

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο συνδυασμός εγκρίθηκε από την NMPA (National Medical Products Administration) της Κίνας, για τη θεραπεία ατόμων ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών και με ελάχιστο βάρος 40 κιλών. Εγκρίθηκε για άτομα με ήπιο COVID-19 που διέτρεχαν υψηλό κίνδυνο να μετατραπεί σε σοβαρό.

Νωρίτερα φέτος, τον Μάρτιο, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας συμπεριέλαβε τον συνδυασμό στις οδηγίες της για τη διάγνωση και τη θεραπεία του COVID-19. Γρήγορα μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ο συνδυασμός πέτυχε εμπορική διαθεσιμότητα στη χώρα.

Ο Hong Mu, Εμπορικός Πρόεδρος της CR Pharma, εξέφρασε τη χαρά του για την εμπορική διαθεσιμότητα του συνδυασμού, λέγοντας ότι θα επιτρέψει την προσέγγιση της θεραπείας σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που υποφέρουν, για τους οποίους θα μπορούσε να είναι επωφελής.