Πώς συνεργαζόμαστε με το ίδρυμα της τοπικής μας κοινότητας για να εκπαιδεύσουμε νέους φιλάνθρωπους;

Πώς συνεργαζόμαστε με το ίδρυμα της τοπικής μας κοινότητας για να εκπαιδεύσουμε νέους φιλάνθρωπους;

Dezember 15, 2017 0 Von admin

Το οικογενειακό μας ίδρυμα θα ήθελε να συνεργαστεί με το ίδρυμα της τοπικής κοινότητας για τη δημιουργία ενός προγράμματος που θα βοηθήσει στην εκπαίδευση νεότερων φιλάνθρωπους – τόσο εκείνους της οικογένειάς μας όσο και άλλους νέους στην κοινότητα. Έχετε προτάσεις για μοντέλα που έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι;

Πράγματι το κάνουμε! Το NCFP συνεργάστηκε με το Youth Philanthropy Connect, μια προηγούμενη πρωτοβουλία του Ιδρύματος Frieda C. Fox Family, για την ανάπτυξη πολλών σύντομων περιπτωσιολογικών μελετών κοινοτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα που έχουν δημιουργήσει αποτελεσματικά προγράμματα κατάρτισης για τη φιλανθρωπία των νέων στις κοινότητές τους. Ακολουθούν τρία παραδείγματα από τη συλλογή μας „Igniting the Spark“:

χαρακτηριστικό-GACF-περίπτωση-μελέτηΚοινοτικό Ίδρυμα για την Μεγάλη Ατλάντα: Το 2001, το Κοινοτικό Ίδρυμα για την Μεγάλη Ατλάντα ίδρυσε το Κέντρο Οικογενειακής Φιλανθρωπίας. Η εστίαση του Κέντρου ήταν διττή: (1) να παρέχει υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών σε φιλάνθρωπους με κεφάλαια που συμβουλεύονται δωρητές 250.000 $ ή περισσότερο, ή ένα προγραμματισμένο δώρο 1 εκατομμυρίου $ ή περισσότερο. και (2) να εμπλακούν δωρητές με οικογένειες στη φιλανθρωπία. Υπάρχουν περίπου 200 δωρητές μέλη του Κέντρου. Αυτή η μελέτη περίπτωσης επόμενης γενιάς περιγράφει την ιστορία των πρωτοβουλιών για νέους και τις τρέχουσες στρατηγικές δέσμευσης νέων που χρησιμοποιούνται από το ίδρυμα για να συνδεθούν με τους νέους στις κοινότητες που υπηρετούν.

feature-MetroWest-youth-in-philanthropyΤο Ίδρυμα για το MetroWest (Natick, MA) έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύει την επόμενη γενιά ηγετών της κοινότητας μέσω του προγράμματος Youth in Philanthropy (YIP) από το 1997. Εκείνη την περίοδο, περισσότεροι από 900 νέοι από τις κοινότητες του MetroWest έχουν χρηματοδοτήσει σχεδόν $700.000 σε επιχορηγήσεις που υποστηρίζουν τη νεολαία. Αυτή η μελέτη περίπτωσης επόμενης γενιάς περιγράφει την ιστορία τους όσον αφορά τη δέσμευση και τον προγραμματισμό των νέων, καθώς και τις νέες στρατηγικές που ακολουθούν για να εμπλέξουν τους νέους στις κοινότητες που υπηρετούν.

gwcf-next-gen-case-study-photoThe Greater Worcester Community Foundation βρίσκεται στο Worcester της Μασαχουσέτης. Ως τρόπος υποστήριξης της φωνής της νεολαίας στην κοινότητα και συμμετοχής δωρητών, το GWCF υιοθέτησε το Πρόγραμμα Youth for Community Involvement (YCI) το 1999. Το YCI παρέχει μια ευκαιρία στους νέους από σχολεία όλης της περιοχής να αναπτύξουν δεξιότητες ηγεσίας και φιλανθρωπίας. Το ίδρυμα δημιούργησε ένα ίδρυμα για νέους για να υποστηρίξει το πρόγραμμα και συνάπτει συμβάσεις με έναν σύμβουλο ανάπτυξης νέων για τη λειτουργία του προγράμματος. Στο παρελθόν, οι νέοι βοήθησαν στη συγκέντρωση χρημάτων για αυτό το δώρο. Αυτή η μελέτη περίπτωσης επόμενης γενιάς περιγράφει την ιστορία της ενασχόλησης με τους νέους και τις στρατηγικές που έχουν χρησιμοποιήσει για να δεσμεύσουν τους νέους στην ευρύτερη κοινότητα του Worcester.