Πώς μπορούν τα οικογενειακά ιδρύματα και τα κοινοτικά ιδρύματα να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά;

Πώς μπορούν τα οικογενειακά ιδρύματα και τα κοινοτικά ιδρύματα να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά;

September 15, 2017 0 Von admin

διαδικτυακό σεμινάριο του NCFP, Κοινοτική Ηγεσία: Οικογένειες και κοινοτικά ιδρύματα που εργάζονται μαζί, περιλάμβανε μια μακρά συνεδρία Q και A με συμμετέχοντες σε διάφορα θέματα. Στην έκδοση αυτού του μήνα του „Ρωτήστε το Κέντρο“, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία των απαντήσεών τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, διαβάστε τη βασική μας ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με τα τρία θεμέλια της κοινότητας που επισημάνθηκαν στο διαδικτυακό σεμινάριο.

Υπάρχουν καλά παραδείγματα οικογενειακών ιδρυμάτων που συνεργάζονται στενά με την κοινότητα των δωρητών, τα οποία τέθηκαν στο τραπέζι μέσω του κοινοτικού ιδρύματος, για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών γενικά;

Audrey Jacobs, Community Foundation for Greater Atlanta: Μας Επιχορηγήσεις στην Πράσινη Πρωτοβουλία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Ξεκίνησε και υποστηρίζεται από την υποστήριξη του Kendeda Fund. Το Grants to Green παρέχει περιβαλλοντικά εστιασμένη γνώση και χρηματοδότηση για την ενίσχυση των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί του μετρό της Ατλάντα έχουν την ευκαιρία να ανακαινίσουν ή να δημιουργήσουν πιο υγιεινούς χώρους εργασίας που είναι αποδοτικοί σε ενέργεια και νερό και περιβαλλοντικά αποδοτικοί.

Keith Swayne, Keith and Judith Swayne Family Foundation και Shelley Hoss, Orange County Community Foundation: Μπορούμε να προσφέρουμε μερικά παραδείγματα με τα οποία έχουμε εμπλακεί στο Orange County. Για παράδειγμα, η υποστήριξη του προγράμματος AVID και Υποτροφίες AVID υπήρξε ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων. Αν και δεν είναι μια επίσημη πρωτοβουλία, είναι σε ευθυγράμμιση με μια σημαντική ανάγκη της κοινότητας. Αρκετοί από τους δωρητές μας υποστηρίζουν αυτό το έργο μέσω των κεφαλαίων τους που συμβουλεύονται οι δωρητές. Παρουσιάσαμε επίσης ορισμένα τοπικά οικογενειακά και ιδιωτικά ιδρύματα και αρκετά από αυτά έγιναν επίσης υποστηρικτές του προγράμματος.

Μια πρωτοβουλία στην οποία προωθούμε ενεργά είναι η παροχή επενδύσεων που σχετίζονται με προγράμματα (PRIs, κεφάλαια δανείων) σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Πρόσφατα παρείχαμε ένα πιστωτικό όριο σε έναν τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την κατασκευή ενός νέου καταφυγίου. Τα κεφάλαια για τη γραμμή πίστωσης συνεισφέρθηκαν από ιδιωτικά οικογενειακά ιδρύματα και δωρητές του OCCF.

Μερικά άλλα παραδείγματα που μπορούμε να δώσουμε περιλαμβάνουν:

  • Έχουμε συνεργαστεί με διάφορους τοπικούς δωρητές σε μια Πρωτοβουλία Βετεράνων για να υποστηρίξουμε τις ανάγκες των βετεράνων στην Κομητεία Όραντζ. Οι πηγές χρηματοδότησης αυτής της πρωτοβουλίας περιλαμβάνουν ιδιωτικά ιδρύματα, τοπικό οικογενειακό ίδρυμα και δωρητές ΚΙ.
  • Μια άλλη πρωτοβουλία που έχουμε πρωτοστατήσει είναι η πρωτοβουλία Communities Advancing the Arts Initiative. Η μεγάλη χρηματοδότηση για αυτήν την πρωτοβουλία προήλθε από ιδιωτικά και οικογενειακά ιδρύματα.
  • Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνελεύσεις χρηματοδότων Orange County που χρηματοδοτήθηκαν από κοινού από το Κοινοτικό Ίδρυμα και ένα ιδιωτικό οικογενειακό ίδρυμα με σκοπό την έκθεση της φιλανθρωπικής κοινότητας σε θέματα και ανάγκες της κομητείας.

Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τα κοινοτικά ιδρύματα στην πολιτεία μας για να γνωρίζουμε τους κοινοτικούς στόχους και να κάνουμε πιο αποτελεσματικές επιχορηγήσεις σε αυτούς τους τομείς;

Όντρεϊ Τζέικομπς: Απλώς απευθυνθείτε στα κοινοτικά ιδρύματα στην πολιτεία σας. Έχουμε διάφορες πρωτοβουλίες στις οποίες τα οικογενειακά ιδρύματα μπορούν να συνδεθούν μαζί μας—το Ταμείο Γειτονιάς μας, το Ταμείο AIDS, το Grants to Green, η Strategic Restructuring και το Arts Fund.

Συγκλήθηκε από το Κοινοτικό Ίδρυμα, το Atlanta Place-Based Funders είναι μια ομάδα μάθησης και δράσης χρηματοδοτητών που δεσμεύονται να επενδύσουν σε συγκεκριμένες κοινότητες στην Ατλάντα. Η πρόθεση είναι να συλλάβει και να αξιοποιήσει τις γνώσεις και τις επενδύσεις που έγιναν για τη βελτίωση κάθε μιας από τις κοινότητες και την πόλη στο σύνολό της. Μαζί, η ομάδα έχει διερευνήσει ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια στέγαση για τους κατοίκους, την προσχολική εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη με βάση την κοινότητα και την επανεισδοχή κρατουμένων. Έχουν δημιουργηθεί πολλές συνεργασίες, μία από τις οποίες οδήγησε σε μια κρατική επιχορήγηση σε δύο χρηματοδότες για να κρατήσουν τη νεολαία ενεργή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι συμμετέχοντες μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν το The Community Foundation, το Annie E. Casey Foundation, το CF Foundation, το Zeist Foundation και το Enterprise Foundation.

Ποια ήταν μερικά από τα θέματα/ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τις τριμηνιαίες συναντήσεις της Family Foundation Alliance στο Orange County Community Foundation; Πώς αποφασίζετε τι προγραμματισμό θα προσφέρετε;

Keith Swayne και Shelley Hoss: Οι συναντήσεις μας στην FFA έχουν καλύψει ποικίλα θέματα και έχουν ακολουθήσει διάφορες μορφές προγραμμάτων. Μια βασική ομάδα μελών που συμμετείχαν στο σχηματισμό της ομάδας βοήθησε στον καθορισμό των θεμάτων και των μορφών για τις πρώτες συναντήσεις. Λίγο μετά τη δημιουργία της ομάδας, τα μέλη ερωτήθηκαν και τους ζητήθηκε να μοιραστούν θέματα που τους ενδιαφέρουν. Μόλις πρόσφατα σχηματίσαμε μια διευθύνουσα επιτροπή από μέλη της ομάδας για να βοηθήσουμε στην καθοδήγηση των θεμάτων και της δομής των μελλοντικών συναντήσεων. Ωστόσο, συνεχίζουμε να ζητάμε από τα μέλη τις προτάσεις τους και πολλοί από αυτούς έχουν δώσει μια εξαιρετική εικόνα!

Μερικά θέματα προηγούμενων συναντήσεων περιλαμβάνουν:

  • Το φιλανθρωπικό σας όραμα και εστίαση: Ο Richard Atlas, από το The Atlas Family Foundation, μοιράστηκε το φιλανθρωπικό του ταξίδι με την ομάδα. Μοιράστηκε επίσης μερικές πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με το πώς οι οικογένειες μπορούν να καθορίσουν και να επιτύχουν τους φιλανθρωπικούς τους στόχους.
  • Διήγηση μύθων: Μία από τις πρώτες συναντήσεις μας και μια πολύ απλή ιδέα που περιελάμβανε περιήγηση στην αίθουσα, ώστε όλοι να μπορούν να μοιραστούν εν συντομία την ιστορία της ίδρυσής τους. Ένας υπέροχος τρόπος να γνωριστούμε!
  • Οι χαρές και οι προκλήσεις του τρεξίματος α Μη κερδοσκοπικος: Αυτή η συνάντηση παρουσίασε μια ομάδα τριών τοπικών μη κερδοσκοπικών εκτελεστικών διευθυντών και έδωσε μια ματιά στη φιλανθρωπία μέσα από τα μάτια ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν μια «τυπική» μέρα στη ζωή μιας ΕΔ και τα μέλη της FFA έκαναν διάφορες ερωτήσεις στους συμμετέχοντες.
  • Συμμετοχή της οικογένειάς σας στη φιλανθρωπία: Αυτή η εκδήλωση παρουσίασε μια παρουσίαση από τη Valerie Jacobs του Ιδρύματος Jacobs Family, ακολουθούμενη από μικρότερες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.
  • Γεφύρωση του διαχωρισμού των γενεών στην οικογένεια Φιλανθρωπία: μια παρουσίαση από τη Lisa Parker του Ιδρύματος Lawrence Welk Family.
  • Συνέχεια της συζήτησης για τη φιλανθρωπία των γενεών: μια ομαδική συζήτηση με συντονιστή την Judy Belk των Rockefeller Philanthropy Advisors, η οποία εξέτασε αρκετά κοινά ερωτήματα που προκύπτουν στα θεμέλια της οικογένειας σχετικά με τη δυναμική και τη συμμετοχή της οικογένειας.

Μπορείτε να διευκρινίσετε τη σχέση μεταξύ του Mardag Foundation, του Saint Paul Foundation και της Minnesota Philanthropy Partners;

Tim Ober, Mardag Foundation και Ann Mulholland, Minnesota Philanthropy Partners: Το Ίδρυμα Saint Paul και το Κοινοτικό Ίδρυμα της Μινεσότα έχουν κοινό προσωπικό και διακυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Saint Paul και το κοινοτικό ίδρυμα της Μινεσότα έχουν το καθένα επίσημες σχέσεις με πολλά ταμεία και κοινοτικά ιδρύματα σε όλη την πολιτεία, το καθένα με τη δική του αποστολή και εστίαση, αλλά όχι ξεχωριστή νομική οντότητα από το Ίδρυμα Saint Paul ή το Ίδρυμα Κοινότητας της Μινεσότα .

Σε μια προσπάθεια να περιγράψουν καλύτερα αυτόν τον πολύπλευρο συνασπισμό ιδρυμάτων και φιλανθρωπικών εγχειρημάτων, το Ίδρυμα Saint Paul και το κοινοτικό Ίδρυμα της Μινεσότα δημιούργησαν την επωνυμία Minnesota Philanthropy Partners για να αντικατοπτρίζει καλύτερα το εύρος και το βάθος του έργου που γίνεται από όλους αυτούς τους διαφορετικούς οργανισμούς. ανεξάρτητα και σε συνεννόηση μεταξύ τους. Η Minnesota Philanthropy Partners είναι απλώς μια επωνυμία, δεν είναι νομική οντότητα. Υπάρχουν τέσσερα ιδρύματα που συνδέονται με τη Minnesota Philanthropy Partners, το The Saint Paul Foundation (το μεγαλύτερο κοινοτικό ίδρυμα της πολιτείας), το Minnesota Community Foundation, το FR Bigelow Foundation (ένα ιδιωτικό ίδρυμα) και το Mardag Foundation (ένα οικογενειακό ίδρυμα).

Πριν από περίπου σαράντα χρόνια, το Ίδρυμα Mardag συνήψε επίσημη σχέση με το Ίδρυμα Saint Paul. Το Mardag Foundation είναι ένα αυτόνομο, ιδιωτικό οικογενειακό ίδρυμα. Η Mardag έχει το δικό της διοικητικό συμβούλιο, μοναδικές κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση επιχορηγήσεων και τομείς εστίασης και προτεραιότητας και τον δικό της ξεχωριστό οργανισμό 501(c)3. Ο Mardag έχει απλώς συνάψει συμφωνία με το Ίδρυμα Saint Paul για την παροχή όλης επιχειρησιακής υποστήριξης. Τεχνικά, το Ίδρυμα Mardag δεν έχει υπαλλήλους. Το Ίδρυμα Saint Paul παρέχει υποστήριξη για να κάνει το έργο του Mardag και χρεώνει τον Mardag για αυτές τις υπηρεσίες. Το Ίδρυμα Saint Paul παρέχει αυτήν την υπηρεσία στο Mardag και σε άλλα οικογενειακά/ιδιωτικά ιδρύματα, κυρίως στο FR Bigelow Foundation.

Υπάρχει νομική δομή για τους Minnesota Philanthropy Partners ή είναι επωνυμία του St. Paul Foundation;

Ann Mulholland: Η Minnesota Philanthropy Partners είναι μια επωνυμία. Είναι ο τρόπος μας να περιγράψουμε το δίκτυό μας με περισσότερα από 1700 ιδρύματα και ταμεία που μοιράζονται πόρους και τεχνογνωσία. Υπάρχουν τέσσερα ιδρύματα άγκυρας που αποτελούν μέρος του δικτύου μας, δύο από αυτά είναι κοινοτικά ιδρύματα – The Saint Paul Foundation και Minnesota Community Foundation. Και δύο είναι ιδιωτικά/οικογενειακά ιδρύματα – Το Ίδρυμα Mardag και το Ίδρυμα FR Bigelow.

Εάν ένα οικογενειακό ίδρυμα συνδέεται με ένα κοινοτικό ίδρυμα, υπάρχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες ή επιτυχία στην επένδυση και την ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων, αντί να προσλαμβάνει μόνο διαχειριστές χρημάτων;

Τιμ Όμπερ: Ναι και ΟΧΙ. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για την πρόσληψη χρημάτων ή επενδυτικών διαχειριστών. έχει να κάνει με την εύρεση καλύτερων μάνατζερ και τη σωστή διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου. Η Mardag διατήρησε για πολλά χρόνια τη δική μας επενδυτική επιτροπή και κράτησε τα περιουσιακά μας στοιχεία χωριστά από το Ίδρυμα Saint Paul και τον Όμιλο Κοινοτικών Επενδύσεων τους (CIG). Ο Mardag χρησιμοποίησε τους οικονομικούς ανθρώπους του Ιδρύματος Saint Paul για να συνεργαστεί με την Επενδυτική Επιτροπή μας, αλλά προσέλαβε τους δικούς μας διαχειριστές επενδύσεων. Λόγω της σχέσης με το The Saint Paul Foundation, ο Mardag μπόρεσε να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εμπειρία τους και επίσης να χρησιμοποιήσει τη μόχλευση τους για να αποκτήσει πρόσβαση σε επενδυτικές συμβουλές που δεν θα είχαμε δει μόνοι μας.

Ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση για κοινοτικά ιδρύματα που επιδιώκουν να υποστηρίξουν μικρότερα οικογενειακά ιδρύματα που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν καλύτερα από ένα ταμείο σε ένα ΚΙ παρά από την τρέχουσα κατάστασή τους;

Keith Swayne και Shelley Hoss: Τα κοινοτικά ιδρύματα θα πρέπει να προσεγγίσουν αυτές τις συνομιλίες ως μια έμπειρη και αξιόπιστη φιλανθρωπική πηγή, με σεβασμό στις ανάγκες και τις επιλογές του δωρητή. Συζητήστε ανοιχτά και εξετάστε τις διάφορες επιλογές που διαθέτει ο δότης με τρόπο που του επιτρέπει να επιλέξει την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν. Αυτό περιλαμβάνει μια συζήτηση για το πώς η ΚΙ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με το οικογενειακό τους ίδρυμα, αντί να παρουσιάζονται μόνο οι επιλογές «είτε/ή». Μπορεί τελικά να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν μόνο την ΚΙ, αλλά αυτό θα πρέπει να προέρχεται από θετική εμπειρία με την πάροδο του χρόνου. Ανεξάρτητα από το αν επιλέξουν ή όχι να χρησιμοποιήσουν το ΚΙ, αυτή η αναζωογονητική προσέγγιση στη φιλανθρωπία θα σας κερδίσει υποστηρικτές στην κοινότητά σας και απλώς θα αναβαθμίσει τη θέση του ΚΙ ως τοπικού ηγέτη στη φιλανθρωπία.

Στην Orange County, μέλη της Family Foundation Alliance, η οποία περιλαμβάνει αρκετά μικρότερα ιδρύματα, μαθαίνουν για τις υπηρεσίες του Community Foundation με άτυπο τρόπο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι μικρότερες οντότητες διασκεδάζουν με την ιδέα ενός ταμείου με συμβουλές από δωρητές και όχι το δικό τους ίδρυμα. Αυτό συμβαίνει όχι από μια «προσπάθεια πώλησης» από την πλευρά του Ιδρύματος της Κοινότητας, αλλά μάλλον από μια γενική μάθηση που λαμβάνει χώρα στο φόρουμ του Family Foundation.