Παρακολούθηση φαλαινών του West Cork: Ειδήσεις πρώτης σελίδας

Παρακολούθηση φαλαινών του West Cork: Ειδήσεις πρώτης σελίδας

Dezember 3, 2012 0 Von admin

Η παρακολούθηση φαλαινών στο Δυτικό Κορκ είναι και πάλι στις ειδήσεις αφού αυτή η απίστευτη λήψη έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλές εθνικές εφημερίδες σήμερα.

Μια καμπούρα φάλαινα διαρρήξει δίπλα σε μια βάρκα στο Δυτικό Κορκ (γ) Simon Duggan

Μια καμπούρα που παραβιάζει την ακτή του Δυτικού Κορκ (γ) Simon Duggan, με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Humpback Whales in West Cork: Ειδήσεις πρώτης σελίδας

Είναι μια στιγμή που μια φορά στη ζωή απαθανατίζεται από παρατηρητή φαλαινών και για μεγάλο χρονικό διάστημα Irish Whale and Dolphin Group μέλος (IWDG) Simon Duggan. Το σκάφος στο βάθος — Ο «Wave Chieftain» των Aquaventures του Jerry Smyth Κέντρο καταδύσεων στη Βαλτιμόρη — προσφέρει μια πραγματική αίσθηση της κλίμακας… και αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι όλοι οι παρατηρητές φαλαινών στο Wave Chieftain είναι κοιτάζοντας με λάθος τρόπο!

Η φάλαινα που παρακολουθεί από το West Cork αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά παγκόσμιας κλάσης. Είναι εκπληκτικό να υπάρχει μια τέτοια συγκέντρωση φαλαινών που τρέφονται με καμπούρες και πτερύγια σε μια περιοχή που είναι τόσο προσβάσιμη στους παρατηρητές φαλαινών.

Μια στενή συνάντηση με αυτούς τους γίγαντες των ωκεανών μπαίνει στη «λίστα» πολλών ανθρώπων με πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πεθάνετε. Είναι μια από τις πιο ταπεινές και αξέχαστες συναντήσεις με άγρια ​​ζωή που θα ζήσετε ποτέ… και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κατώφλι μας έξω από την ακτή του Δυτικού Κορκ.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην αναφορά για το συσσώρευση φαλαινών στα ανοικτά της νότιας ιρλανδικής ακτής στον ιστότοπο της Irish Whale and Dolphin Group.

Με τους καμπούρες να γίνονται πρωτοσέλιδα και να αρπάζουν πρωτοσέλιδα ακίνητα στον εθνικό Τύπο, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι αυτό είναι ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό. Ενώ είναι απολύτως εκπληκτικό να έχουμε τέτοια συγκέντρωση κητωδών σε ένα μέρος, η αλήθεια είναι ότι η εξαιρετική παρακολούθηση φαλαινών δεν είναι κάτι καινούργιο στο Δυτικό Κορκ.

Η πρώτη μου συνάντηση με πτερύγια και καμπουροφάλαινες στην Ιρλανδία ήταν το 2004 και έκτοτε είχα μερικά φανταστικά ταξίδια παρακολούθησης φαλαινών όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης αυτής της εκπληκτικής συνάντησης με πτερυγοφάλαινες πέρυσι και μια αξέχαστη συνάντηση με μια σειρά από καμπούρες στη Δύση Κορκ νωρίτερα φέτος.

Αυτές οι μεγάλες φάλαινες μπαλίν περνούν ένα σημαντικό μέρος του χρόνου τους στα παράκτια ύδατα της Ιρλανδίας κάθε χρόνο, ακολουθώντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις ρέγγας και παπαλίνας με τις οποίες τρέφονται. Ώρα να είναι σωστά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νότια ακτή της Ιρλανδίας προσφέρει μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες παρακολούθησης φαλαινών οπουδήποτε στον κόσμο.