Ο Όμιλος Safilo εντάσσεται στο Σύμφωνο Μόδας για την Υποστήριξη των Θετικών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Ο Όμιλος Safilo εντάσσεται στο Σύμφωνο Μόδας για την Υποστήριξη των Θετικών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Juli 22, 2022 0 Von admin

Το Σύμφωνο Μόδας

Ο Όμιλος Safilo – ένας από τους βασικούς παίκτες της βιομηχανίας γυαλιών στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή συνταγογραφούμενων σκελετών, γυαλιών ηλίου, γυαλιών εξωτερικού χώρου, γυαλιών και κρανών – ανακοινώνει ότι έχει ενταχθεί Το Σύμφωνο Μόδας, ένας παγκόσμιος συνασπισμός εταιρειών στον κλάδο της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας (ready-to-wear, sport, lifestyle και luxury) συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών και των διανομέων τους, όλες δεσμευμένες σε έναν κοινό πυρήνα βασικών περιβαλλοντικών στόχων σε τρεις τομείς: τερματισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και την προστασία των ωκεανών.

Η υπογραφή του Συμφώνου Μόδας είναι μέρος της στρατηγικής της Safilo που βασίζεται σε τρεις πυλώνες βιωσιμότητας: πλανήτης, προϊόν και άνθρωποι, και αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα που επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου να αναπτύξει έργα και πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν τις παγκόσμιες προκλήσεις του αύριο. στους τομείς του Κλίματος, των Ωκεανών και της Βιοποικιλότητας, σύμφωνα με την αποστολή και τις προτεραιότητες του Συμφώνου Μόδας.

«Στη Safilo πιστεύουμε ότι η μόνη ουσιαστική επιχείρηση είναι η βιώσιμη» – δήλωσε ο Angelo Trocchia, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Safilo – «Είμαστε περήφανοι που μπήκαμε στο The Fashion Pact και συνεργαζόμαστε με πολλές εξαιρετικές εταιρείες για να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία».

Σχετικά με το Safilo Group

Ιδρύθηκε το 1934 στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας, Safilo Group είναι ένας από τους βασικούς παίκτες της βιομηχανίας γυαλιών στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή συνταγογραφούμενων σκελετών, γυαλιών ηλίου, γυαλιών εξωτερικού χώρου, γυαλιών και κρανών. Ο Όμιλος σχεδιάζει και κατασκευάζει τις συλλογές του συνδυάζοντας τη στιλιστική, τεχνική και βιομηχανική καινοτομία με την ποιότητα και την επιδέξιη δεξιοτεχνία. Με μια εκτεταμένη παγκόσμια παρουσία, το επιχειρηματικό μοντέλο της Safilo της δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και διανομής της. Από την έρευνα και την ανάπτυξη σε πέντε διακεκριμένα στούντιο σχεδιασμού, που βρίσκονται στην Πάντοβα, το Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και το Πόρτλαντ, έως τις εγκαταστάσεις παραγωγής που ανήκουν στην εταιρεία και το δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών κατασκευής, η Safilo Group διασφαλίζει ότι κάθε προϊόν προσφέρει την τέλεια εφαρμογή και πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Προσεγγίζοντας περίπου 100.000 επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο με ένα εκτεταμένο εξ ολοκλήρου δίκτυο θυγατρικών σε 40 χώρες και περισσότερους από 50 συνεργάτες σε 70 χώρες, το καθιερωμένο παραδοσιακό μοντέλο χονδρικής διανομής της Safilo, το οποίο περιλαμβάνει εμπόρους λιανικής, αλυσίδες, πολυκαταστήματα, εξειδικευμένους λιανοπωλητές, μπουτίκ, καταστήματα αφορολόγητων ειδών και καταστήματα αθλητικών ειδών, συμπληρώνεται από πλατφόρμες πώλησης παικτών Direct-to-Consumer και Διαδικτύου, σύμφωνα με τις αναπτυξιακές στρατηγικές του Ομίλου.

Το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Safilo περιλαμβάνει τις δικές του βασικές μάρκες: Carrera, Polaroid, Smith, Blenders, Privé Revaux και Seventh Street. Οι αδειοδοτημένες μάρκες περιλαμβάνουν: Banana Republic, BOSS, Carolina Herrera, Chiara Ferragni Collection, Dsquared2, Eyewear by David Beckham, Fossil, havaianas, HUGO, Isabel Marant, Jimmy Choo, Juicy Couture, kate spade new york, Levi’s, Liz Clanobor , Marc Jacobs, Missoni, M Missoni, Moschino, Pierre Cardin, PORTS, rag&bone, Rebecca Minkoff, Tommy Hilfiger, Tommy Jeans και Under Armour.

Sospiri Eyewear - The Optical Journal