Ξύνοντας ταβάνια ποπ κορν που ήταν βαμμένα –

Ξύνοντας ταβάνια ποπ κορν που ήταν βαμμένα –

September 30, 2022 0 Von admin

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης κουζίνας του σπίτι στη λίμνη Αγόρασα πρόσφατα, αφαίρεσα την ανάγλυφη ακουστική οροφή. Ήταν αρκετή η διαδικασία να μάθουμε τι πρέπει και δεν πρέπει για αυτήν την εργασία DIY. Στο τέλος έμαθα τόσα πολλά για το ξύσιμο της οροφής με ποπ κορν και για να κάνω τα νέα μου να φαίνονται όμορφα με την ανάπλαση.

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών ή περιεχόμενο χορηγίας. Για πλήρεις αποκαλύψεις και πρακτικές, επισκεφτείτε τη σελίδα πολιτικής μου.

Προετοιμασία για ξύσιμο ποπ κορν οροφής

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα δείγμα από την οροφή σας και να το ταχυδρομήσετε σε ένα εργαστήριο για να κάνετε έλεγχο για αμίαντο. Πολλές φορές οι οροφές ποπ κορν έχουν αμίαντο και δεν είναι ασφαλές να τις αφαιρέσετε. Το δικό μου ευτυχώς επέστρεψε αρνητικό για αμίαντο, αλλά επέστρεψε επίσης δείχνοντας ότι οι οροφές μου από ποπ κορν είχαν βαφτεί. Τώρα αυτό δημιούργησε ένα είδος προβλήματος: είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρέσετε τις οροφές ποπ κορν με μπογιά.

Αφαίρεση του φωτιστικού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το κατέβασμα της οροφής μου από ποπ κορν.

Ξεκίνησα αφαιρώντας τυχόν εμπόδια στην οροφή όπως το φωτιστικό, τυχόν γάντζους που είχαν απομείνει, και αφαίρεσα επίσης τα πάνω ντουλάπια επειδή ούτως ή άλλως κατέβαιναν αργότερα στην ανακαίνιση. Υπάρχει σημαντική προετοιμασία πριν από το ξύσιμο της οροφής ποπ κορν. Χρησιμοποίησα ένα μεγάλο πλαστικό φύλλο που κόλλησα με ταινία και το έβαλα στον τοίχο. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να καλύψετε όλες τις επιφάνειες, καθώς είναι τόσο ακατάστατη δουλειά και θα διευκολύνει τον καθαρισμό.

Βρέξιμο της οροφής για ευκολότερη αφαίρεση της οροφής ποπ κορν.

Οι οροφές από ποπ κορν αφαιρούνται πολύ πιο εύκολα όταν είναι βρεγμένες. Χρησιμοποίησα τον ψεκαστήρα κήπου μου γεμάτο με ζεστό νερό και λίγο σαπούνι πιάτων για να μην μετατραπεί η ανάγλυφη οροφή σε εύθρυπτη σκόνη. Πρώτα έβαλα πίεση στον ψεκαστήρα κήπου, μετά συνέχισα να ψεκάζω μια μικρή περιοχή και τον άφησα να καθίσει για πέντε λεπτά για να αφήσω το νερό να μουλιάσει στην υφή. Όταν το άφησα να μουλιάσει, προετοίμασα τον εαυτό μου για τη δουλειά. Συνιστώ να βάλετε τα μαλλιά σας πίσω και να φοράτε αναπνευστήρα προσώπου για να προστατευτείτε από τυχόν σωματίδια. Συνιστώ επίσης να βάλετε κουκούλα και να φοράτε γυαλιά ασφαλείας ώστε να μην μπαίνει τίποτα στα μάτια ή στα μαλλιά σας.

Ξύνοντας τις οροφές ποπ κορν

Μόλις ήμουν έτοιμος να πάω, έβρεξα ξανά την επιφάνεια και μπήκα με ένα μαχαίρι γυψοσανίδας έξι ιντσών. Πρώτα, άρχισα να ξύνω την οροφή, αλλά έβγαζα μόνο το πάνω μέρος των εξογκωμάτων. Έριξα τις οροφές του ποπ κορν με νερό πολλές φορές, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να φτάσω στην υφή του ποπ κορν χωρίς να καταστρέψω τη γυψοσανίδα. Δεν συνιστώ να το δοκιμάσετε με αυτόν τον τρόπο, γιατί μέσω δοκιμής, λάθους και μιας τεράστιας προπόνησης χεριών, δεν έλαβα το αποτέλεσμα που έψαχνα.

Το βαμμένο μέρος της οροφής ποπ κορν ήταν πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.

Αφού απέτυχε αυτή η ιδέα, αποφάσισα να δοκιμάσω μια διαφορετική μέθοδο που βρήκα στο διαδίκτυο. Έπιασα τη βαλίτσα του μαγαζιού μου και αφαίρεσα το φίλτρο λεπτών σωματιδίων για να μπορέσει να ρουφήξει τις μεγαλύτερες συστάδες. Στη συνέχεια, κόλλησα τον εύκαμπτο σωλήνα στο μαχαίρι στεγνού τοίχου μου, ώστε να ρουφάει οτιδήποτε έπεφτε. Γρήγορα, είδα το ελάττωμα αυτής της μεθόδου. Ξυνόμουν με το ένα χέρι ήδη κουρασμένο με το ένα χέρι. Με το άλλο, κρατούσα ένα μαγαζί 30 λιρών, αφού οι συστάδες που έπεφταν ήταν τόσο βαριές.

Αυτή η μέθοδος που χρησιμοποίησα, γρήγορα ανακάλυψα ότι δεν ήταν ο ευκολότερος τρόπος για να ολοκληρώσω τη δουλειά.

Εξαιτίας αυτού, επέστρεψα στην πρώτη μου μέθοδο και μετακόμισα στο κέντρο του δωματίου. Ξαφνικά το ποπ κορν άρχισε να ξεκολλάει με ευκολία αφού αυτό το μέρος της οροφής δεν ήταν βαμμένο. Αυτή η περιοχή άφησε μια τέλεια λεία κηλίδα χωρίς υφή σε αντίθεση με την άλλη περιοχή. Μια νέα μέθοδος που λειτούργησε καλύτερα στις περιοχές με βαμμένο γυψοσανίδα που βρήκα, ήταν το σπρώξιμο με τα δύο χέρια για να έχω περισσότερο έλεγχο κατά το ξύσιμο.

Ξύνετε πάντα τις οροφές σας με τα ποπ κορν χρησιμοποιώντας δύο χέρια!

Υφή των οροφών

Πήρα την οροφή όσο πιο επίπεδη μπορούσα και αποφάσισα ότι τα υπολειμματικά χτυπήματα από τα βαμμένα ποπ κορν δίπλα στην εντελώς λεία περιοχή όπου η υφή του ποπ κορν ξύστηκε εύκολα έμοιαζαν άσχημα και θα έπρεπε να ανανεώσω την υφή. Εφέ υφής από Modern Masters μου επέτρεψε να αποκτήσω ολόκληρη την οροφή μια ομοιόμορφη υφή με ένα αποβουτυρωμένο παλτό. Αυτό το προϊόν είναι ανώτερο από την ένωση αρμών για αυτήν την εργασία επειδή αντιστέκεται στη συρρίκνωση και το ράγισμα. Κολλάει καλά χωρίς να χρειάζεται αστάρι, αν και αστάρισα πρώτα τις οροφές μου για να είμαι ασφαλής. Το Modern Masters Texture Effects είναι επίσης αυτοσφραγιζόμενο και αδιάβροχο, οπότε αφού τελείωσε δεν χρειάστηκε να το ασταρώσω ή να το βάψω!

Αρχικά, προσπάθησα να το αλείψω κατευθείαν από την κονσέρβα αλλά κατέληξε να είναι πολύ στεγνό και πηχτό. Πρόσθεσα λίγο νερό στη γούρνα μου και το ανακάτεψα καλά. Αυτό δημιούργησε μια πιο λεπτή συνοχή για την προσθήκη μιας λείας στρώσης. Ο τρόπος που το έβαλα άφησε ένα σπατουλαρισμένο βλέμμα που έμοιαζε με όψη γύψου και μου άρεσε πολύ. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια πιο σταθερή λειασμένη εμφάνιση, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφουγγάρι για να το ισιώσετε μετά από περίπου 15-20 λεπτά στεγνώματος. Επειδή Εφέ υφής Modern Masters αυτοσφραγίζεται, το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να το αλείψω στην οροφή. Εάν θέλετε ένα δικό σας χρώμα, μπορείτε επίσης να το αγοράσετε φιμέ, ώστε να μπορείτε να παραλείψετε το βήμα βαφής. Εάν θέλετε να βάψετε μετά, το προϊόν δέχεται πολύ καλά τη βαφή. Αφού έγιναν όλα, έβαλα το δικό μου φωτιστικό και ήμουν έτοιμος για το επόμενο έργο μου σε αυτή την κουζίνα!

Η τελική εικόνα των οροφών μου που δεν είναι πλέον ποπ κορν.

Ψώνια για όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα Modern Masters εδώ!

λείες οροφές πάνω από ποπ κορν υφή ξύσιμο ποπ κορν οροφές ακουστική

Ένα εντελώς νέο ταβάνι!

Το ξύσιμο της οροφής με ποπ κορν στην κουζίνα μου δεν πήγε όπως είχα σχεδιάσει, επειδή η μπογιά έκανε την υφή δύσκολο να ξεκολλήσει. Με τα Modern Masters Texture Effects και λίγο περισσότερη δουλειά κατάφερα να αποκτήσω μια ομαλή οροφή που μου αρέσει! Τώρα το δωμάτιο έχει μια ενημερωμένη εμφάνιση για να ταιριάζει με την ενημερωμένη παλέτα χρωμάτων μου και ανυπομονώ να συνεχίσω την ανακαίνιση!

πριν και μετά την αναδιαμόρφωση κουζίνας ξύσιμο οροφής ποπ κορν
Υπογραφή καλώς ήρθατε στο δάσος

Facebookκελάδημαpinterestlinkedin