Η Moderna ανοίγει το ερευνητικό και κατασκευαστικό κέντρο εμβολίων mRNA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Moderna ανοίγει το ερευνητικό και κατασκευαστικό κέντρο εμβολίων mRNA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Oktober 1, 2022 0 Von admin

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία βαρέων βαρών αποκάλυψε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας που θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εμβολίων mRNA. Τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν θα κυμαίνονται από το εμβόλιο για τη γρίπη, τον COVID-19, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) κ.λπ.

Η Moderna μπόρεσε να υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη δημιουργία αυτής της κορυφαίας μονάδας παραγωγής εμβολίων. Η εγκατάσταση θα αναπτύξει εμβόλια mRNA για διαφορετικούς αναπνευστικούς ιούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, εξέφρασε ότι η εταιρεία είναι ενθουσιασμένη που συνεχίζει να εργάζεται με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεχίζει την πρόοδο στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Ο Bancel τόνισε ότι η Moderna δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται για την παγκόσμια υγειονομική περίθαλψη. Μέσω του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, η εταιρεία θα συνεχίσει την πορεία της να επεκτείνει την Ε&Α της.

Η συμφωνία με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να υλοποιηθεί σε επένδυση Ε&Α άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με την εγκατάσταση να έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 250 εκατομμύρια εμβόλια ετησίως.

Δήλωσε: «Είμαστε δεσμευμένοι στην παγκόσμια δημόσια υγεία και καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε διεθνώς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε την τοπική παραγωγή mRNA στο Ηνωμένο Βασίλειο», προσθέτοντας περαιτέρω ότι, «Ανυπομονούμε να καθιερώσουμε τις δραστηριότητες και τις ικανότητές μας Ε&Α στο Χώρα.“

Το εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων θέλει να υπερηφανεύεται για μια μονάδα παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι τελευταίας τεχνολογίας, η οποία θα φέρει ανάπτυξη τοπικών εμβολίων mRNA κορυφαίας κατηγορίας. Τα εμβόλια mRNA που παράγονται στο κέντρο θα περιλαμβάνουν τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) COVID-19, ακόμη και τη γρίπη.

Στο πλαίσιο της «Αποστολής 100 ημερών» της εταιρείας, η εγκατάσταση θα ενεργοποιηθεί κατά προτεραιότητα. Αυτό γίνεται για να εξοπλίσει το Ηνωμένο Βασίλειο με ταχεία αντιμετώπιση πανδημίας και να εξασφαλίσει αυξημένες δυνατότητες για μελλοντικές πανδημίες, μετριάζοντας τις πιθανές καταστροφικές επιπτώσεις.

Η μονάδα παραγωγής πιθανότατα θα παράγει εμβόλια τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ η Βρετανία έχει δεσμευτεί στη Moderna να αγοράσει τα εμβόλια που παράγονται από την εταιρεία για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας ήλπιζε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση άλλων προκλητικών τομέων θεραπείας, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Η Βρετανία πρόκειται να λάβει 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 από τη Moderna φέτος και το επόμενο έτος.

Η Moderna δημοσιοποιεί επίσης τα σχέδιά της να συνεχίσει να αυξάνει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία επιδιώκει να επενδύσει σε Ε&Α από την άποψη αυτή. Κυρίως, η Moderna εργάζεται σε μια μελέτη Φάσης ΙΙΙ για να αξιολογήσει τον υποψήφιο ενισχυτή Omicron της εταιρείας, με Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας (NIHR). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna δηλώνει ότι ένας ενισχυτής COVID-19 για συγκεκριμένη παραλλαγή αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι τον Αύγουστο.

Η Moderna έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία λόγω του ότι το εμβόλιο της για τον COVID-19 είναι από τα πρώτα που εγκρίθηκαν και έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα. Με αυτή την επιτυχία, η εταιρεία έχει κάνει μια παγκόσμια προσπάθεια να επεκταθεί όσον αφορά την κατασκευή με σχέδια για εγκαταστάσεις στον Καναδά, την Κένυα, την Αυστραλία καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τοποθεσία της εγκατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η κατασκευή θα έπρεπε να ξεκινήσει εντός αυτού του έτους.