Η IGFA Διορίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Νέας Αφρικής

Η IGFA Διορίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Νέας Αφρικής

März 15, 2023 0 Von admin

Το έκτο περιφερειακό συμβούλιο εκπληρώνει το όραμα για το δίκτυο βάσης ψαράδων με γνώμονα τη διατήρηση

16 Μαρτίου 2023

ανακοίνωσε το διορισμό ενός νέου περιφερειακού συμβουλίου της Αφρικής. Το έκτο περιφερειακό συμβούλιο σχηματίστηκε ως μέρος του στρατηγικού οράματος της IGFA για τη δημιουργία επιχειρησιακών πλαισίων που θα επιτρέψουν στους Εκπροσώπους, τους Καπετάνιους και τα Μέλη της IGFA να εργαστούν πιο αποτελεσματικά σε έργα που υποστηρίζουν τη ζωντανή και παραγωγική αλιεία στις αντίστοιχες περιοχές τους.

Τα Περιφερειακά Συμβούλια της IGFA αποτελούνται από εκλεγμένους διαχειριστές, αντιπροσώπους, μέλη και καπετάνιους της IGFA καθώς και από μέλη επιλεγμένων τοπικών ΜΚΟ ψυχαγωγικής ψάρεμα που εκπροσωπούν τα συμφέροντα, την αλιεία και τα θέματα που επηρεάζουν συγκεκριμένες περιοχές εντός της αρμοδιότητας του συμβουλίου.

„Η ίδρυση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αφρικής είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την IGFA και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η αφοσιωμένη ομάδα ατόμων εργάζεται μαζί μας για να προωθήσουμε την παγκόσμια αποστολή μας“, δήλωσε ο πρόεδρος της IGFA Jason Schratwieser. „Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αφρικής και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία τους για να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές για τα ψάρια θηραμάτων και τους οικοτόπους τους».

Οι εκπρόσωποι και οι διαχειριστές της IGFA στην περιοχή της Αφρικής συμμετείχαν σε μια διαδικασία υποψηφιοτήτων δύο εβδομάδων για να συστήσουν στελέχη του συμβουλίου και μέλη της επιτροπής. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, με περισσότερες από 21 υποψηφιότητες. Τα ακόλουθα άτομα επιλέχθηκαν ως στελέχη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της IGFA Αφρικής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Johan Zietsman, Γκάνα

Ο Johan Zietsman υπηρέτησε ως εκπρόσωπος της IGFA στην Γκάνα της Αφρικής από το 1999 έως ότου διορίστηκε ως διαχειριστής της IGFA το 2018. Από το 1990, έχει αγωνιστεί σε πολλά επαγγελματικά τουρνουά billfish και International Light Tackle Tournament Association παγκοσμίως και έγινε Masters Invitational Tournament Angler στο 1998. Ο Zietsman πρωτοστάτησε στο Blue Marlin Fishing Charters της Γκάνα, της Αφρικής, το οποίο έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο με 950 μπλε μάρλιν που κυκλοφόρησαν με μέσο βάρος 600 λίβρες σε μια περίοδο πέντε ετών με μέσο όρο δύο βάρκες που ψαρεύουν την ημέρα. Ως καταπιστευματοδόχος, το 2021 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόκτηση της IGFA της αναγνωρισμένης διαπίστευσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον. Η Zietsman έχει δεσμευτεί για την προώθηση της ηθικής αθλητικής αλιείας και τη διατήρηση των θαλάσσιων και αλιευτικών πόρων σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Chris Schorn, Νότια Αφρική

Ο David Matagiese έχει μια εμπειρία ζωής στο παράκτιο περιβάλλον του νότιου New Jersey. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Χαβάης, έλαβε πτυχίο BS στην Παγκόσμια Περιβαλλοντική Επιστήμη και αργότερα απέκτησε μεταπτυχιακό στη διαχείριση παράκτιων ζωνών από το Ωκεανογραφικό Κέντρο Nova Southeastern University κοντά στο Fort Lauderdale της Φλόριντα. Μέσω της εταιρείας του EcoVentures, ο Matagiese και η ομάδα του διδάσκουν παιδιά και οικογένειες σχετικά με το περιβάλλον και τη σημασία της διατήρησης των φυσικών μας πόρων μέσω πρακτικών επιστημονικών προγραμμάτων. Κάθε χρόνο, ο Matagiese διεξάγει πολλές Κλινικές Οικογενειακής Ψάρεμα της IGFA και συνεργάζεται στενά με τους άλλους Εκπροσώπους της IGFA για να οργανώσει έναν ετήσιο έρανο για την υποστήριξη των προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Διατήρησης της IGFA.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Roy Bealey, Κένυα

Μανιώδης ψαράς και επιστήμονας αλιείας, ο Roy Bealey γεννήθηκε στην Κένυα και μεγάλωσε στη Ζιμπάμπουε προτού σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ρόδου στη Νότια Αφρική. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διατήρησης, φέρνει στο τραπέζι εκτεταμένη εμπειρία διεξαγωγής αλιευτικής έρευνας και ενημέρωσης για τη βιώσιμη διαχείριση της αλιείας σε περιβάλλον αναπτυσσόμενων χωρών. Επί του παρόντος υπηρετεί ως Διευθυντής Αλιείας του International Pole & Line Foundation (IPNLF), προωθώντας την υπεύθυνη αλιεία τόνου, συνδέοντάς τους με παγκόσμιες αγορές θαλασσινών, βελτιώνοντας την περιφερειακή διαχείριση της αλιείας και βοηθώντας τις κυβερνήσεις των παράκτιων κρατών να διαπραγματευτούν δίκαια και βιώσιμα αποτελέσματα. Σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεράστια εμπειρία του, το παγκόσμιο επαγγελματικό του δίκτυο και το πάθος του για το αθλητικό ψάρεμα για να ενισχύσει την αποστολή της IGFA και να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στην Ανατολική Αφρική και πέρα ​​από αυτήν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Brendan Davids, Νότια Αφρική

Φανατικός του ψαρέματος από την τρυφερή ηλικία των δύο ετών, ο Μπρένταν Ντέιβιντς έχει ψαρέψει πέντε ηπείρους και λατρεύει όλες τις πτυχές του ψάρεματος από την πέστροφα σε ξηρή μύγα μέχρι το μάρλιν στα βαριά τάπητα. Το κύριο πάθος του είναι η ανταγωνιστική ψάρεμα, ιδιαίτερα το ελαφρύ τάκλιν. Το καλύτερο του πολλαπλάσιο προς ένα επιτεύχθηκε σε 70 κιλά (154 λίβρες) ριγέ μάρλιν που απελευθερώθηκε σε δοκιμή 6 κιλών. Για χαλάρωση μπορεί να βρεθεί να απολαμβάνει τη μεγάλη πεντάδα της Αφρικής στον ποταμό Ζαμβέζη ενώ πιάνει το μεγαλοπρεπές tigerfish. Ο Brendan ασχολείται με την καθοδήγηση ανταγωνιστικών ψαράδων βαθέων υδάτων με έμφαση στους νεαρούς ψαράδες. Ένας ένθερμος υποστηρικτής και ισόβιο μέλος της IGFA, ο Davids υπήρξε υποστηρικτής και υποστηρικτής των κανόνων για το ψάρεμα για δεκαετίες και είναι παθιασμένος με την εφαρμογή των αρχών της IGFA για αθλητισμό και διατήρηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ
Nick Nel, Νότια Αφρική

Ένας καταξιωμένος ψαράς, η αλιευτική καριέρα του Nick Nel όλα αυτά τα χρόνια επικεντρώθηκε στα τουρνουά. Από το 2014-2018, ο Nel υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος του Natal Deep Sea Angling Association (NDSAA), ενός διοικητικού οργάνου του αθλήματος στην επαρχία KwaZulu Natal της Νότιας Αφρικής. Ο Νικ διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του NDSAA, θέση από την οποία αποσύρθηκε νωρίτερα φέτος. Έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα του σε τρία διεθνή τουρνουά (Γαλλία, Η.Π.Α. και Πορτογαλία), επί του παρόντος υπηρετεί ως Τοπικός και Διεθνής Υπεύθυνος Τουρνουά για τη Νοτιοαφρικανική Ένωση Ψαράδων Βαθέων Θαλασσών (SADSAA). Σε αυτό το ρόλο, ο Nick βοηθά στη διοργάνωση τοπικών, εθνικών και δια-επαρχιακών τουρνουά που ψαρεύονται σύμφωνα με τους κανόνες της IGFA, καθώς και στον εντοπισμό διεθνών τουρνουά για Νοτιοαφρικανούς ψαράδες για να αγωνιστούν. αλλιώς γνωστά ως National Colours), η υψηλότερη διάκριση που μπορεί να επιτύχει ένα μέλος ενός αθλητικού φορέα της Νότιας Αφρικής.

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ