Η Fin Whale που τρέφεται με πτερύγια καταγράφηκε στην κάμερα από drone

Η Fin Whale που τρέφεται με πτερύγια καταγράφηκε στην κάμερα από drone

Oktober 29, 2018 0 Von admin

Εναέρια βολή Fin Whale
Εναέρια πλάνα μιας πτερωτής φάλαινας που συνελήφθη από τον πιλότο drone Greg Coleman στα ανοιχτά της ακτής του Δυτικού Κορκ

Σε ένα ταξίδι με χειριστή παρακολούθησης φαλαινών με έδρα το West Cork Ρολόι Cork Whale Την περασμένη εβδομάδα, ο πιλότος drone και ο παρατηρητής Ocean Research & Conservation Ireland (ORCIreland) Greg Coleman κατέγραψε μερικά εκπληκτικά εναέρια πλάνα μιας γιγαντιαίας φάλαινας που τρέφεται μέσα από μπάλες δολώματος που δημιουργήθηκαν από Short-beaked Common Dolphins (δείτε το κλιπ YouTube του ORCIreland παρακάτω).

Πλάνα από drone μιας πτερυγοφάλαινας που τρέφεται στα ανοιχτά του Δυτικού Κορκ της Ιρλανδίας, κοινοποιήθηκε μέσω του Κανάλι ORCIreland στο YouTube. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στο το ιστολόγιο ORCIreland εδώ.

Παγκόσμιας κλάσης θαλάσσια άγρια ​​ζωή στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Ιρλανδίας

Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα ασυνήθιστο γεγονός στα ανοιχτά της νότιας ιρλανδικής ακτής – αλλά η εναέρια άποψη δίνει μια πραγματική αίσθηση προοπτικής και μια εκτίμηση του πόσο μεγάλοι είναι αυτοί οι ωκεάνιοι γίγαντες. Τα κοινά δελφίνια, τα οποία βγαίνουν στην επιφάνεια μπροστά από τη φάλαινα σε αυτή τη σειρά, φτάνουν περίπου τα 2 μέτρα σε μήκος.

Δείτε τι είπε ο πιλότος του Drone Greg Coleman στο Instagram:

Πτεροφάλαινα που βγαίνει στην επιφάνεια ανοιχτά της ακτής του Δυτικού Κορκ
Μια πτερύγια φάλαινα κάνει κρουαζιέρες δίπλα στο σκάφος για μια πιο προσεκτική ματιά.

Οι Fin Whales επισκέπτονται τη νότια ακτή της Ιρλανδίας κάθε χρόνο από τα μέσα Ιουνίου/αρχές Ιουλίου (μερικές φορές με λίγες αφίξεις νωρίς τον Απρίλιο/Μάιο) έως τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο… και τους συναντάμε τακτικά με επισκέπτες στις περιηγήσεις μας στην άγρια ​​ζωή στην Ιρλανδία. Άλλες μεγάλες φάλαινες που βλέπουμε στα ανοικτά των ακτών του Δυτικού Κορκ κάθε χρόνο περιλαμβάνουν τις Humpback Whales, οι οποίες αρχίζουν να εμφανίζονται από τον Απρίλιο έως τα τέλη Δεκεμβρίου/αρχές Ιανουαρίου και οι φάλαινες Minke, που φτάνουν ήδη από τον Μάρτιο και μένουν μέχρι τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο. Τα κοινά δελφίνια με κοντό ράμφος και το Harbour Porpoise είναι κάτοικοι της ακτής εδώ όλο το χρόνο.

Humpback Whale Ireland's Wildlife Tours
Μια Humpback Whale στα ανοικτά των ακτών του West Cork κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018.

Εκτός από μια πολύ σύντομη περίοδο στα βάθη του χειμώνα, εφόσον ο καιρός είναι κατάλληλος, η ιρλανδική νότια ακτή προσφέρει πραγματικά παγκόσμιας κλάσης ευκαιρίες παρακολούθησης φαλαινών και δελφινιών, με τη δυνατότητα να συναντήσετε 5 διαφορετικά είδη κητωδών σε ένα μόνο ταξίδι. Είναι μόνο ένας από τους λόγους που ονομάσαμε αυτήν την ακτογραμμή «Undiscovered Wildlife Frontier» της Ευρώπης, και με πλάνα όπως αυτό, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

Αν θέλετε να ψάξετε για φάλαινες και δελφίνια στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Ιρλανδίας (ή οπουδήποτε αλλού, για αυτό το θέμα) ανατρέξτε στο χαρακτηριστικό μας άρθρο για το πώς να παρακολουθείτε φάλαινες και δελφίνια για τις κορυφαίες συμβουλές μας για την εύρεση φαλαινών και δελφινιών από την ακτή και έξω το νερό.

Εάν σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας στην άγρια ​​ζωή, αλλά ποτέ δεν θεωρήσατε την Ιρλανδία προορισμό άγριας ζωής… ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε;