Η CytoReason και η Pfizer επεκτείνουν τη συμμαχία τους για την παράδοση τεχνητής νοημοσύνης στην ανακάλυψη φαρμάκων

Η CytoReason και η Pfizer επεκτείνουν τη συμμαχία τους για την παράδοση τεχνητής νοημοσύνης στην ανακάλυψη φαρμάκων

September 29, 2022 0 Von admin

Και οι δύο εταιρείες έχουν παρατείνει τη συνεργασία τους για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία AI (τεχνητή νοημοσύνη) της CytoReason για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη των φαρμακευτικών προγραμμάτων της Pfizer.

Η νέα συμφωνία σημαίνει ότι η Pfizer θα διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια καθώς και θα διατηρήσει επιλογές της CytoReason για την αδειοδότηση της πλατφόρμας και των μοντέλων ασθενειών της. Η Pfizer θα προσφέρει επίσης συμπληρωματική χρηματοδότηση για άλλα έργα της CytoReason.

Με αυτήν την διευρυμένη συμφωνία, η συνεργασία αναμένεται να αυξηθεί στα 110 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Pfizer είναι μια πολυεθνική βιοφαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Μανχάταν, Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και δραστηριοποιείται για περισσότερα από 150 χρόνια. Η Pfizer εργάζεται για την ανάπτυξη πολλών φαρμάκων και εμβολίων που σώζουν ζωές και απέκτησε θετικά αποτελέσματα δοκιμών στα τέλη του περασμένου μήνα για το εμβόλιο RSV που χρησιμοποιείται για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Η Pfizer επιδιώκει να επεκτείνει την παρουσία της μέσω πολυάριθμων συνεργασιών και εξαγορών. Ένα παράδειγμα αυτού είναι όταν επένδυσε πολλά στη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Valneva μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή σταδίου ΙΙΙ του εμβολίου της για τη νόσο του Lyme, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Η CytoReason είναι μια Ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει υπολογιστικά μοντέλα ασθενειών. Συγκεντρώνει δεδομένα από πολλές φαρμακευτικές εταιρείες και χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσει προσομοιώσεις ανθρώπινων ασθενειών με μεγάλη λεπτομέρεια. Αυτές οι προσομοιώσεις τεχνητής νοημοσύνης μπορούν αργότερα να χρησιμοποιηθούν από βιοτεχνολογικές και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες για τον εντοπισμό νέων ευκαιριών. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους, στη μείωση του χρόνου των δοκιμών και στη βελτίωση των πιθανοτήτων έγκρισης νέων φαρμάκων. Ως αποτέλεσμα, η τεχνολογία χρησιμοποιείται από έως και τις μισές από τις δέκα κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως.

Πριν από περισσότερα από 3 χρόνια, τον Ιανουάριο του 2019, ξεκίνησε η αρχική συμφωνία μέσω της οποίας η Pfizer επρόκειτο να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της CytoReason για να αναπτύξει μοντέλα ανοσοποιητικού συστήματος που βασίζονται σε κύτταρα. Έκτοτε, η Pfizer χρησιμοποίησε τα μοντέλα της εταιρείας για βελτιωμένη γνώση και κατανόηση του ανοσοποιητικού συστήματος που κατά συνέπεια θα βοηθούσε στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα χρησιμοποιηθούν για παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της CytoReason, David Harel, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κλιμακώνουμε τη συνεργασία μας ως ένας από τους έμπιστους συνεργάτες τεχνητής νοημοσύνης της Pfizer για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων. Αυτή η συνεργασία προάγει μια σημαντική αλλαγή στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και συμβάλλει στην προώθηση της μελλοντικής Ε&Α για τις φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση για να αναπτύξουν θεραπείες πιο αποτελεσματικά». Πιστεύει επίσης ότι η μετατροπή περίπλοκων δεδομένων σε γνώσεις μπορεί να επιτρέψει στους επιστήμονες να αυξήσουν τα χαρτοφυλάκια φαρμάκων τους σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αυτή η συμφωνία σημαίνει περισσότερες επενδύσεις και περισσότερη έρευνα για την ανάπτυξη περισσότερων μοντέλων ασθενειών με καλύτερη ανάλυση και τροφοδοσία σε περισσότερους θεραπευτικούς τομείς.

Ο Mikael Dolsten, Πρόεδρος και Chief Science Officer της Pfizer αποκάλυψε ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη με το ένα βήμα περαιτέρω στη συνεργασία των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών και ανυπομονεί να αξιοποιήσει την καινοτόμο πλατφόρμα που παρέχει η CytoReason. Είπε επίσης ότι η τεχνολογία επιτρέπει στην Pfizer να λαμβάνει αποφάσεις αποδοτικές και οικονομικά, δίνοντάς της τη δυνατότητα να κάνει μια βαθύτερη βουτιά στις παθήσεις. Επιτρέπει επίσης στην Pfizer να βελτιώσει την ανάπτυξη φαρμάκων για τους ασθενείς.