Δωρεάν εκδηλώσεις παρατήρησης φαλαινών στην ξηρά για τον εορτασμό της Εθνικής Εβδομάδας Βιοποικιλότητας

Δωρεάν εκδηλώσεις παρατήρησης φαλαινών στην ξηρά για τον εορτασμό της Εθνικής Εβδομάδας Βιοποικιλότητας

Mai 20, 2022 0 Von admin

Το Irish Whale And Dolphin Group (IWDG) φιλοξενεί δωρεάν εκδηλώσεις παρατήρησης φαλαινών στην ξηρά γύρω από τις ιρλανδικές ακτές το Σάββατο 21 Μαΐου για τον εορτασμό της Εθνικής Εβδομάδας Βιοποικιλότητας. Το προσωπικό της IWDG θα διευθύνει εκδηλώσεις σε 5 κομητείες, με τη βοήθεια τοπικών μελών και έμπειρων παρατηρητών που θα μοιραστούν τις δεξιότητες και την εμπειρία τους την ημέρα. Προσφέρει μια φανταστική ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τη θαλάσσια άγρια ​​ζωή που επισκέπτεται τις ακτές μας και να πάρετε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε μόνοι σας αυτά τα εμβληματικά θαλάσσια θηλαστικά.

Εβδομάδα Βιοποικιλότητας Παρακολούθησης Φάλαινας
Μια εκδήλωση IWDG Whale Watching στο Cloghna Head στο West Cork, μια από τις τοποθεσίες στο δρομολόγιο του Σαββάτου

Όλα τα ρολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και είναι ανοιχτά για όλους. Δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση: απλά εμφανιστείτε την ημέρα και αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία. Εάν έχετε κιάλια, ή ακόμα καλύτερα, σκόπευτρο, φέρτε τα μαζί σας, καθώς όσο καλύτερη είναι η οπτική σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να δείτε φάλαινες και δελφίνια τη μέρα.

Όπως με κάθε υπαίθριο γεγονός, οι διοργανωτές ζητούν να ντύνεστε κατάλληλα για τις συνθήκες της ημέρας και να θυμάστε ότι η επιτυχημένη παρακολούθηση φαλαινών στην ξηρά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες. Οι τοπικοί ηγέτες της IWDG επιφυλάσσονται του δικαιώματος να ακυρώσουν εκδηλώσεις χωρίς προειδοποίηση σε περίπτωση ισχυρών ανέμων ή βροχής, τα οποία καθιστούν αδύνατη την παρακολούθηση φαλαινών από την ξηρά.

Θα μπορούσατε να δείτε μια Φάλαινα από την ακτή αυτή την Εβδομάδα Βιοποικιλότητας
Μια καμπουροφάλαινα κοντά στην ακτή του Δυτικού Κορκ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καμπούρεςμικρό στα ανοικτά της νότιας ακτής.

Εκδηλώσεις παρακολούθησης φαλαινών για την εβδομάδα βιοποικιλότητας της IWDG

  • Loop Head, Co. Clareσυνάντηση στο Lighthouse, ηγέτης Mags Daly, Ph. 083 8401102, email: [email protected]
  • Dunnabo, Mullett Peninsula, Co. Mayoηγέτης Sean Pierce, Ph. 086 8368736, email: [email protected]
  • Rathlin Island, Co. Antrimσυνάντηση στο West Lighthouse, αρχηγός Pádraig Whooley, Ph. 086 3850568, email: [email protected]
  • Howth Head, ΣΙΑ Δουβλίνοσυνάντηση @ Balscadden Car Pk, μικρό κατάστημα (Howth Hub), αρχηγός Dave O‘ Connor, Ph. 087 6665049, email: [email protected]
  • Cloghna Head, West Corkmeeting @ Galley head view parking car, leader Denis O‘ Regan, Ph. 083 3369775, email: [email protected]

Δείτε το πλήρης ανακοίνωση στον ιστότοπο της IWDG εδώκαι αν θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην παρατήρηση φαλαινών στην ξηρά πριν από την εκδήλωση, ανατρέξτε στον εύχρηστο οδηγό παρακολούθησης φαλαινών εδώ.