Δευτερεύοντες Κανόνες Πρωταρχικής Σημασίας στο Διεθνές Δίκαιο Παρουσίαση βιβλίου. Εργαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κλιματική αλλαγή. Θερινά Μαθήματα Θεσσαλονίκης; Frontier Clash Panel? Διάλεξη Διεθνούς Ενεργειακού Δικαίου; ECtHR as an Actor Lecture; Ντουμπρόβνικ Προχωρημένο Σεμινάριο & Σχολή Εκπαίδευσης; CfP Brawijaya Law Journal; CfP MenschenRechtsMagazin; Ακαδημία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικού Δικαίου. Θερινή Ακαδημία στην Ηπειρωτική Υφαλοκρηπίδα. Κενή θέση στη Διεθνή Ακαδημία Αρχών της Νυρεμβέργης; Οπτικοακουστική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ – EJIL: Συζήτηση!

Δευτερεύοντες Κανόνες Πρωταρχικής Σημασίας στο Διεθνές Δίκαιο Παρουσίαση βιβλίου. Εργαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κλιματική αλλαγή. Θερινά Μαθήματα Θεσσαλονίκης; Frontier Clash Panel? Διάλεξη Διεθνούς Ενεργειακού Δικαίου; ECtHR as an Actor Lecture; Ντουμπρόβνικ Προχωρημένο Σεμινάριο & Σχολή Εκπαίδευσης; CfP Brawijaya Law Journal; CfP MenschenRechtsMagazin; Ακαδημία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικού Δικαίου. Θερινή Ακαδημία στην Ηπειρωτική Υφαλοκρηπίδα. Κενή θέση στη Διεθνή Ακαδημία Αρχών της Νυρεμβέργης; Οπτικοακουστική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ – EJIL: Συζήτηση!

März 17, 2023 0 Von admin

1. Παρουσίαση Βιβλίου ESIL – Δευτερεύοντες Κανόνες Πρωταρχικής Σημασίας στο Διεθνές Δίκαιο. Εγγραφείτε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 στις 16:00 CET για μια εικονική παρουσίαση βιβλίων Δευτερεύοντες Κανόνες Πρωταρχικής Σημασίας στο Διεθνές Δίκαιοεπιμέλεια των Gábor Kajtár, Başak Çali και Marko Milanovic, ο τελευταίος τόμος του Σειρά βιβλίων ESIL εκδόθηκε με το OUP, το οποίο εκδόθηκε στα τέλη του 2022. Το βιβλίο εστιάζει στους δευτερεύοντες κανόνες του διεθνούς δικαίου, οι οποίοι παρά την λιγότερο ελκυστική επισήμανσή τους είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι δευτερεύοντες κανόνες του διεθνούς δικαίου –όπως η απόδοση, η αιτιότητα, το πρότυπο της αναθεώρησης και το πρότυπο και το βάρος της απόδειξης– έχουν παραμεληθεί στην επιστημονική βιβλιογραφία και έχουν δει κατακερματισμένη εφαρμογή στη διεθνή νομική πρακτική. Ωστόσο, η συνεκτική και συνεπής εφαρμογή τους είναι ζωτικής σημασίας και βοηθά στη διατήρηση του συστήματος διεθνούς δικαίου ενωμένο. Το βιβλίο προσφέρει μια λεπτομερή ενασχόληση με αυτούς τους δευτερεύοντες κανόνες, ο οποίος υπογραμμίζει την εγκάρσια συνάφειά τους, τους αξιολογεί από μια συγκριτική οπτική γωνία και διερευνά πώς επηρεάζουν τους ουσιαστικούς («πρωταρχικούς») κανόνες του διεθνούς δικαίου. Το λανσάρισμα δεν θα επαναλάβει τη λεπτομερή επεξεργασία που προσφέρεται στο βιβλίο, αλλά θα εισαγάγει τα κεντρικά του θέματα σε μια άτυπη συνομιλία με εκδότες και συνεισφέροντες συγγραφείς, με κινούμενα σχέδια από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ESIL, η οποία θα δημιουργήσει χώρο για ερωτήσεις από τους ενδιαφερόμενους ακροατές. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά υπόκειται σε προηγούμενη εγγραφή. Αυτό το συμβάν θα καταγραφεί και θα κοινοποιηθεί στον ιστότοπο της ESIL και στο κανάλι ESIL στο YouTube. Βλέπω εδώ για να εγγραφείτε στην εκδήλωση. Βλέπω εδώ Για περισσότερες πληροφορίες.

2. Εργαστήριο εμπειρογνωμόνων και διδακτορικό συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κλιματική αλλαγή. Αυτό το εργαστήριο και το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν στη Φλωρεντία στις 14 Απριλίου. Μαζί με το PluriCourts (Όσλο) και την Παγκόσμια Επιτροπή IUCN για το Περιβαλλοντικό Δίκαιο, το EUI θα φιλοξενήσει ένα εργαστήριο εμπειρογνωμόνων και ένα διδακτορικό συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και τις διαφορές ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώπιον περιφερειακών δικαστηρίων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φορέων της συνθήκης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει πολλούς από τους κορυφαίους διεθνείς ειδικούς σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο τομέα, όπως οι: Helen Keller (Ζυρίχη), John Knox (Πανεπιστήμιο Wake Forest), Gerry Liston (Global Legal Action Network), Sophie Marjanac (ClientEarth), Marko Milanovic (University of Reading), Katie Pentney (Οξφόρδη), César Rodríguez-Garavito (Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης), Martin Scheinin (Οξφόρδη και EUI), Erik Voeten (Georgetown), Christina Voigt (Όσλο), Margaretha Wewerinke-Singh (Άμστερνταμ), και Gentian Zyberi (Όσλο). Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ εδώ.

3. 8ο Θερινά Μαθήματα Θεσσαλονίκης για το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Γυναίκες, Φύλο και Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Ίδρυμα Καλλιόπη Κουφά για την Προώθηση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώνει το 8ου συνεδρία Θερινών Μαθημάτων Θεσσαλονίκης για το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από 28 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2023, με θέμα Γυναίκες, Φύλο και Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το θερινό σεμινάριο θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή, δίνοντας τη δυνατότητα είτε αυτοπροσώπως είτε διαδικτυακής παρακολούθησης. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε προχωρημένους φοιτητές νομικής, ερευνητές και επαγγελματίες. Η σχολή αυτού του εντατικού μαθήματος 10 ημερών περιλαμβάνει τους ακόλουθους επιβεβαιωμένους ομιλητές: Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης (Πανεπιστήμιο Κύπρου); Felipe Gómez Isa (Πανεπιστήμιο Deusto); Λίνα Παπαδοπούλου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης | Έδρα Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτισμός); Vladislava Stoyanova (Πανεπιστήμιο Lund); Νατάσα Μαυρονικόλα (Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ); Τίνα Σταυρινάκη (Πανεπιστήμιο Ουτρέχτης | UNCERD); Άννα-Μαρία Κώνστα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης); Andreas Ziegler (Πανεπιστήμιο της Λωζάνης); Αλίνα Τρυφωνίδου (Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος & Πανεπιστήμιο Reading). Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των προθεσμιών εγγραφής, των τελών και του προσωρινού προγράμματος, βλ εδώ.

4. Ομάδα για τη σύγκρουση στα σύνορα: Νέες εξελίξεις στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ένοπλες συγκρούσεις. Στις 13 Μαρτίου, στις 5.30 μ.μ., η ερευνητική ομάδα του Διεθνούς Δικαίου στο Westminster (ILaW) θα φιλοξενήσει μια ομάδα με θέμα Frontier Clash: New Developments in the Application of International Human Rights Law to Armed Conflicts, με τον καθηγητή Yuval Shany (Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ) και η Δρ. Anicee Van Engeland (Πανεπιστήμιο Cranfield). Ο Δρ Marco Longobardo (Πανεπιστήμιο του Westminster) θα προεδρεύσει της εκδήλωσης. Περισσότερες πληροφορίες και δωρεάν εγγραφή είναι διαθέσιμες εδώ.

5. Διάλεξη Διεθνούς Ενεργειακού Δικαίου. Διάλεξη στο Zoom by Professor Maria Gavouneliμε τίτλο «Διεθνές Ενεργειακό Δίκαιο» τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 6 μ.μ. GMT ως μέρος της σειράς Διαλέξεων Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου που συγκλήθηκε από Δρ Έμιλυ ΤζόουνςNewcastle Law School, Newcastle University και Δρ Meagan Wong, Νομική Σχολή Essex, Πανεπιστήμιο του Έσσεξ. Παρακαλώ δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή.

6. Διάλεξη Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως Παράγων στο Διεθνές Δίκαιο. Εναρκτήρια Διάλεξη Διεθνούς Δικαίου από τον δικαστή Tim Eicke, δικαστή, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τίτλο «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως φορέας του Διεθνούς Δικαίου» με προεδρία Δρ Meagan Wong. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στις 5 μ.μ.-6 μ.μ. GMT στο LTB.3, Πανεπιστήμιο του Έσσεξ.

7. Ντουμπρόβνικ Ανώτερο Σεμινάριο & Σχολή Εκπαίδευσης: Προστασία θυμάτων μαζικών φρικαλεοτήτων: Πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό το προχωρημένο σεμινάριο και το εκπαιδευτικό μάθημα (4 ECTS) θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπρόβνικ, IUC από τις 27 έως τις 31 Μαρτίου 2023, που διοργανώνεται από τη Νομική Σχολή του Ζάγκρεμπ σε συνεργασία με το COST Action CA18228 Global Atrocity Justice Constellations. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν και θα συζητήσουν την ποικιλία των νομικών και πολιτικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν και θα μπορούσαν να βασιστούν για την ανταπόκριση στις ανάγκες των θυμάτων θηριωδιών γενικά και με ιδιαίτερη προσοχή στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Οι διαλέξεις θα ασχοληθούν επίσης με το θέμα των πιθανών μηχανισμών δίωξης του εγκλήματος της επίθεσης και άλλων βασικών διεθνών εγκλημάτων. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ και το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

8. Πρόσκληση για εργασίες: Brawijaya Law Journal – Journal of Legal Studies. Οι συντάκτες του Brawijaya Law Journal: Journal of Legal Studies (BLJ) καλωσορίζουν εργασίες από μελετητές και επαγγελματίες σε όλα τα στάδια της καριέρας τους για το BLJ 2023. Η ενότητα εστίασης του φετινού τόμου 1 (Απρίλιος 2023) θα είναι «The Discourse of Civil και Πολιτικά Δικαιώματα στη Θεωρία και την Πράξη». Δίπλα σε αυτό, στο Μέρος II (Οκτώβριος 2023) το BLJ θα εξετάσει τις «Τρέχουσες προκλήσεις, εξελίξεις και γεγονότα στο διεθνές δίκαιο» (περισσότερες πληροφορίες για τον δεύτερο τόμο θα βρείτε εδώ). Το έγγραφο εξετάζει θέματα που είναι επί του παρόντος σημαντικά στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως στα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Ομοίως, ενθαρρύνονται οι αναθεωρήσεις της νομολογίας ή των πρακτικών και των εξελίξεων στο πλαίσιο των Διεθνών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το χαρτί θα είναι περίπου 5000-10.000 λέξεις (συμπεριλαμβανομένης της υποσημείωσης και της αναφοράς). Η προθεσμία υποβολής είναι η 25η Μαρτίου 2023 (για τον 1ο τόμο) και η 30η Ιουνίου 2023 (για τον 2ο τόμο), μέσω του ιστότοπου ή μέσω email lawjournal {at} ub.ac(.)id. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. Θα μπορούσε να βρεθεί η οδηγία του συγγραφέα εδώ. Για βοήθεια, email lawjournal {at} ub.ac(.)id.

9. Call for Papers: Human Rights Magazine 28.2 (2023). Το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου του Πότσνταμ (MRZ) εκδίδει το Περιοδικό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (MenschenRechtsMagazin – MRM) από το 1996. Για το τεύχος 28, 2 (2023) αναζητούν συνεισφορές στα γερμανικά ή αγγλικά που ασχολούνται με τρέχοντα ζητήματα της παγκόσμιας , περιφερειακή ή εθνική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να στείλουν μια μονοσέλιδη περίληψη έως την 1η Απριλίου 2023. μια πρόσκληση για πλήρη άρθρα θα σταλεί το αργότερο στις 15 Απριλίου 2023. Το άρθρο (30-40.000 χαρακτήρες συμπεριλαμβανομένων των διαστημάτων και των υποσημειώσεων) πρέπει να ληφθεί σε τελική μορφή έως την 1η Ιουνίου 2023. Η απόφαση για την αποδοχή του άρθρου θα ληφθεί όχι αργότερα από τις 21 Ιουνίου 2023. Η δημοσίευση έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2023. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. εδώ, ή επικοινωνήστε με την Theresa Lanzl και τον Navin Mienert στο editor-mrm {ότι} uni-potsdam(.)the.

10. Academy on Human Rights and Humanitarian Law of the American University Washington College of Law, USA: Program of Advanced Studies on Human Rights and Humanitarian Law. Οι εγγραφές είναι πλέον ανοιχτές για αυτήν την ακαδημία, η οποία θα λειτουργήσει από τις 29 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου 2023. Σε αυτούς τους καιρούς μεγάλης αβεβαιότητας, τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στο επίκεντρο πολλαπλών ανησυχιών και συζητήσεων στην παγκόσμια κοινότητα. ο Ακαδημία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικού Δικαίου σήμερα περισσότερο από ποτέ παραμένει σταθερή και προσηλωμένη στην προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Πρόγραμμα συγκεντρώνει περισσότερους από 150 συμμετέχοντες από περισσότερες από 25 διαφορετικές χώρες με διαφορετικά επίπεδα επαγγελματικής εμπειρίας, όλοι στην Ουάσιγκτον για μια εντατική 3 εβδομάδες πλήρους εμβάπτισης στον κόσμο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 2023 θα προσφέρουν 15 μαθήματα στα αγγλικά και τα ισπανικά. Η προθεσμία υποβολής αίτησης για το Πρόγραμμα Προηγμένων Σπουδών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Ανθρωπιστικό Δίκαιο είναι η 1η Απριλίου 2023. Μπορείτε να προσπελάσετε το φυλλάδιο εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα είναι εδώ. Ισχύουν εδώ. Πρόσθετες πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε αυτούς δικτυακός τόπος ή επικοινωνήστε μαζί τους μέσω email στο hracademy {at} wcl.american(.)edu

11. 2023 Summer Academy on the Continental Shelf (SACS). ο Πανεπιστήμιο των Νήσων Φερόε και το Κέντρο Διεθνούς Δικαίου (CIL) του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης (NUS) θα συνδιοργανώσουν τη Θερινή Ακαδημία 2023 στην Ηπειρωτική Υφαλοκρηπίδα (SACS) από την Κυριακή έως το Σάββατο 7 – 13 Μαΐου 2023 στο NUS Bukit Timah Campus, Σιγκαπούρη . Το SACS έχει σχεδιαστεί για κυβερνητικούς αξιωματούχους, ερευνητές, επαγγελματίες και προχωρημένους μεταπτυχιακούς φοιτητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επιστημονικές και νομικές πτυχές που σχετίζονται με την υφαλοκρηπίδα. Θα διδάσκεται από δικαστές διεθνών δικαστηρίων, μέλη της Επιτροπής για τα όρια της υφαλοκρηπίδας, καθηγητές διεθνούς δικαίου και διεθνείς επαγγελματίες με μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα υφαλοκρηπίδας. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο στις 17 Μαρτίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ εδώ.

12. Κενή θέση της Διεθνούς Ακαδημίας Αρχών της Νυρεμβέργης. Η Διεθνής Ακαδημία Αρχών της Νυρεμβέργης επιδιώκει να προσλάβει Ανώτερο Αξιωματικό. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους δικτυακός τόπος.

13. Νέες προσθήκες στην Οπτικοακουστική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ. Το Τμήμα Κωδικοποίησης του Γραφείου Νομικών Υποθέσεων πρόσθεσε πρόσφατα το ακόλουθο υλικό στην Οπτικοακουστική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ: μια διάλεξη για Η κρατική σιωπή στο διεθνές δίκαιομε κα Δανάη Αζαρία, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Νομική Σχολή του University College του Λονδίνου. μια σελίδα πόρων για το 2023 εκδόσεις του Διαγωνισμού Jean-Pictet; μια διάλεξη για Ο ρόλος του πυρηνικού δικαίου στη χρήση της ατομικής ενέργειας για την ειρήνη και την ανάπτυξημε κα Peri Johnson, Νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Γραφείου Νομικών Υποθέσεων στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ). μια εισαγωγική σημείωση για το Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με ΑναπηρίαΝέα Υόρκη, 13 Δεκεμβρίου 2006, από Μάικλ Άσλεϊ ΣτάινΕπισκέπτης Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και Συνιδρυτής/Εκτελεστικός Διευθυντής του προγράμματος Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ για την Αναπηρία, και Janet E. Lord, Senior Fellow for Harvard Law School Project on Disability, Senior Legal Advisor, Special Εισηγητής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο University of Maryland Carey School of Law. Η Οπτικοακουστική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Δικαίου είναι επίσης διαθέσιμη ως ηχητικό podcast στο μήλο, Google και SoundCloud.